Bu haber kez okundu.

Siirt'in Pervari İlçesinde Ormanlık Alanda Çıkan Yangın 52 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı
banner229

Siirt İli Pervari İlçesine bağlı Doğan Köyü Karamık Mezrası ormanlık alanında çıkan yangın 52 saat sonra kontrol altına alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İli Pervari İlçesinde konuşlu Şehit J.Uzm.Çvş. Ercan Özcan Üs Bölgesinde görevli Jandarma personeli tarafından 09 Ağustos 2023 günü Doğan Köyü Karamık Mezrası ormanlık alanında yangın çıktığı görülerek derhal Siirt Orman İşletme Müdürlüğü Ekiplerine bilgi verilmiştir.

Yangının kontrol altına alınıp söndürülmesi maksadıyla Siirt Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatıyla bölgeye Siirt ve çevre illerin Orman İşletme Müdürlüklerinden (5) Adet Arazöz, Siirt İl Özel İdare Müdürlüğünden (3) Adet İş Makinası, Siirt İl J.K.lığı J.Komd.Tb.K.lığı ve Güvenlik korucularından oluşan (100) personel sevk edilmiş ayrıca bölgede Van – Şırnak yol çalışmasını yapan firma tarafından makine ve personeli ile destek verilmiştir.  

Jandarma hava araçları ile yangın alanını izleyerek yer ekiplerini yönlendirmiştir. Bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliği için (52) saat boyunca ekiplerin aralıksız ve cansiperane sürdürdüğü mücadele sonucu yangın, 11 Ağustos 2023 günü saat 18.00 sıralarında söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen (3) orman işçisi hastaneye sevk edilmiş, ayakta tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Yangında (5) dönüm meşelik türü orman arazisi zarar görmüştür.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.