Bu haber kez okundu.

Siirt'in Gururu Evin Demirhan,Dünya Şampiyonu
banner229

Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası’nda 48 kiloda mindere çıkan Evin Demirhan, bir kez daha ülkemize altın madalya kazandırdı.

Polonya’nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen şampiyonada,48 kiloda mücadele eden Evin Demirhan finalde Ritu Ritu ile karşı karşıya geldi. Rakibiyle kıran kırana bir mücadele veren Evin, gerideyken aldığı sayı ile maçı 4-4’e getirdi. Ve son sayıyı aldığı için puan averajı ile minderden galip ayrıldı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Evin Demirhan şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Evin Demirhan, çok mutlu olduğunu belirterek, “Son dünya şampiyonasında 3. olmuştum. Burada hedefim kesinlikle altın madalyaydı ve bunu başardığım için çok mutluyum. Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat şampiyonluğudur. Ben de zirveye yani olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bu başarımda emeği geçen antrenörlerime, aileme ve federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Onların desteği ile inşallah olimpiyat madalyası alacağım” dedi.

“Onunla Gurur Duyuyoruz”

Miili güreşçimize ilk tebrik Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’dan geldi.

Aydın yaptığı açıklamada, “Evin bizim gelecekte çok şeyler beklediğimiz bir sporcu. Onunla gurur duyuyoruz. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandı. İnşallah Evin gelecekte bizleri hem büyükler dünya şampiyonasında hem de olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,Evin Demirhan'ı Kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Polonya'da devam eden Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda altın madalya kazanan Evin Demirhan'ı kutladı.

Bakan Bak, Demirhan için yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadeleri kullandı:"Polonya'nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazanan Evin Demirhan, bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı.

Milli güreşçimizi başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hanzade atasay 6 yıl önce

Hüsam Olğaç artık bir çeyrek takar. :-)