Bu haber kez okundu.

Siirt İl Müftülüğü Cuma Namazı Öncesi Şükür Kurbanı Kesti
banner229

Diyanet İşleri Bakanlığı, corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta ibadete kapatılan camilerin yeniden açılması nedeniyle Siirt İl Müftülüğü tarafından şükür kurbanı kesildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından, camilerde ibadet yapılmasına başlanması münasebetiyle il ve ilçe merkezlerinde uygun görülecek bir yerde hijyen ve sağlık şartları dikkate alınarak 29 Mayıs 2020 günü (bugün) Cuma namazı öncesi saat 11.00’de dinen uygun nitelikte bir şükür kurbanının kestirilip etinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını belirtmişti.

Siirt İl Müftülüğü tarafından camilerde ibadet yapılmasına başlanması münasebetiyle Cuma namazı öncesinde saat 11.00’de Şükür kurbanı kesildi.

Diyanet Vakfı Siirt İl Temsilcisi Ferhat Göztok konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ 16 Mart itibari ile Türkiye genelinde bütün camilerimiz Korona virüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetlere kapatılmıştı. Bugün Cuma namazı itibariyle Cuma Namazımızı camilerin dışında, sosyal mesafeye uyarak ifa edeceğiz. Bu vesile ile bütün Türkiye genelinde olduğu gibi bizde ilimizde şükür amacı ile kurban keseceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından Din Görevlisi Zeki Marangoz’un yaptığı duanın ardından tekbirlerle kurban kesimi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.