Bu haber kez okundu.

SİİRT İL MÜFTÜLÜĞÜ BERAT KANDİLİ MESAJI
banner229

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kapıcıoğlu mesajında; Berat Kandili, Üç aylar içinde yer alan mübarek gecelerimizden birisidir. Berat, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir.

Bu gece pek çok iyiliğin ve güzelliğin yanı sıra, aynı zamanda bir hüküm gecesidir. Kulların her türlü işi bu gece Allah’a arz olunur.

Allah’a eş koşanlar, din kardeşine kin ve düşmanlık besleyenler, anne ve babasına karşı gelenler, akrabalarını arayıp sormayanlar, devamlı içki içenlerden bu gece bile tövbe etmezlerse, bu gecenin mağfiretinden mahrum kalacakları hadislerle bildirilmiştir. Samimi tövbe edenlerin ise, bağışlanıp BERAAT’e ve affa nail olacakları müjdelenmiştir.

27 Mart 2021 Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece mübarek Berât Kandilidir. Bu münasebetle aynı gece İlimiz Müftülüğünce Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camii, Şeyh Ebul Vefa Camii, Abdulkerim Kuzu Kadir Camii, Ensar Camii, Yeni Mahalle Camii, Halid Bin Velid Camii ve Ulu Camii’nde yatsı namazından sonra Mevlid-i Şerif, vaaz ve okunan hatimlerin duasından oluşan bir program icra edilecektir. Bütün halkımız davetlidir.

Şimdiden bütün mü’min kardeşlerimizin Berât Kandilini tebrik eder, bu feyizli gecenin cümlemiz için; iki cihan saadetine, kurtuluşa, dirilişe, mağfirete, Beraat’e, birlik-beraberlik ve kardeşliğe, ayrıca; ümmet olarak sevineceğimiz gelişmelere vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.