Bu haber kez okundu.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı 6 Aylık İcraatlarını Paylaştı
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, son 6 ay içerisinde sorumluluk bölgesinde bulunan terör suçları başta olmak üzere meydana gelen olaylarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde terör suçları başta olmak üzere meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi maksadıyla tüm birimleriyle, kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir.

Yasadışı faaliyetleri olan kişi ve örgütleri tespit etmek, suç ve suçlu profili analizi yaparak bunların her türlü bağlantılarını ortaya çıkarmak için iç güvenlik istihbarat teknik/taktikleri ile modern zabıta tekniklerinden faydalanılmaktadır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan milletinin emrinde öncelikle Teröristle Mücadele Harekâtına yönelik görevlerini kararlılıkla yerine getirirken, aynı zamanda kuruluşunda bulunan İlçe Jandarma Komutanlıkları ve özel maksatlı birimleriyle [Jandarma Suç Araştırma Timi, Olay Yeri İnceleme Timi, Branş Köpekleri (Mayın, Bomba,  Erzak, İz Takip ve Uyuşturucu Tespit)] bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarının aydınlatılması ve bu suçlara karışan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmeleri için adli ve mülki makamlarla tam bir eşgüdüm içerisinde vazifesini yerine getirmektedir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çeşitli suçlardan haklarında arama kaydı bulunan şüphelilerin yakalanması ve olayların aydınlatılmasında Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Jandarma Dedektifleri JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) önemli bir rol oynamaktadır.

Ayrıca son dönemlerde vatandaşlarımızın 156 Jandarma İmdat hattına yapmış olduğu ihbarlardaki artış memnuniyet verici olup, bu durum aranan şahısların yakalanması ve olayların kısa zamanda aydınlatılmasına büyük katkı sağlamıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde;

  1. Son (6) aylık dönem içerisinde meydana gelen (23) hırsızlık olayı kısa bir süre içerisinde aydınlatılmış, hırsızlık suçunu işlediği tespit edilen toplam (47) şüphelinin (11)’i tutuklanmış, (21)’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve (15)’i ifadelerinin alınmasına müteakip serbest kalmıştır.

  2. Son (3) aylık dönem içerisinde (12)’si nitelikli suçlar olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam (23) şüpheli Jandarma Genel Komutanlığı Adli Kolluk Bilişim Sistemlerinden faydalanılarak yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.