Bu haber kez okundu.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Basın Duyurusu
banner229

Emek, kaynak ve zaman israfının önlenmesi, işveren ve kolluğun iş yükünün azaltılması amacıyla, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu 6 ncı maddesinde 25.03.2020 tarihinde yapılan düzenleme ile “… her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlara sorumlu işleticiler tarafından, yukarıda belirtilen süre içerisinde genel kolluk kuvvetlerine elektronik ortamda da yapılabilir. 

Bildirimlerin elektronik ortamda yapılması durumunda üçüncü fıkra hükmü uygulanmaz. Bu fıkra kapsamında elektronik ortamda yapılan bildirimler, genel kolluk tarafından köy ve mahalle muhtarları ile paylaşılır.”  hükmü getirilmiştir.

Bu kapsamda çalışanların kimlik bilgilerinin elektronik ortamda alınmasına olanak sağlayacak "Kimlik Bildirim Sistemi/Çalışan Bildirimi"  projesinin Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığınca 20.04.2020 tarihinde https://kbscalisan.egm.gov.tr/  adresinde iş yerlerinin kullanımına açılmıştır.

"Kimlik Bildirim Sistemi/Çalışan Bildirimi"  projesini kullanmak isteyen işyerlerinin, işyeri çalışma ruhsatı, vergi levhası, https://adreskodu.dask.gov.tr adresinden öğrenebilecekleri adres kodu ve aktif olarak kullandıkları e-posta ile birlikte Polis Merkezi Amirliklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak isteyen işyeri işletme ve yetkililerinin, işletmelerinin bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirlikleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.