Bu haber kez okundu.

SİİRT İHH’DAN SURİYELİ KADIN VE ÇOCUKLARA GİYİM YARDIMI
banner229
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Siirt Şubesi, Suriye deki iç savaştan kaçarak Türkiye ye sığınan Suriyeli anne ve çocuklarına 3500 adet giyimden oluşan örgü örerek kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere gönderiyor.
Siirt İHH Kadın Kollar Başkanı Fatma Erdemci; İHH kadın kolları ve genç İHH kız bölümü ile beraber yürütülen bu çalışmayla elde edilen örgüleri Suriyeli muhacir ve muhtaç kardeşlerimizle paylaşmaktı. Kampanyanın sosyal medyada duyurulması afişler ve el ilanlarıyla beraber hayırsever bayanlarımızın kendi evlerinde örüp getirdikleri yâda daha önce evlerinde örülmüş ellerinde duran örgüleri bize ulaştırmalarıyla kampanyanın ilerlediğini belirtti.
Başkan Erdemci, kardeşlik örgüsü kampanyası ile 3500 adet örgüden oluşan malzemeyi Suriyeli çocuklara ve kadınlara atkı, bere, yelek, kazak, hırka ve yazma gibi giyimleri ördüklerini ifade ederek, dantel ve diğer el işlerini kermeslerde satıp elde edilecek gelirle Suriyeli kardeşlerimizin yararına kullanacaklarını söyledi.
Siirt İHH Şube Başkanı Murat Coşar, Suriyeliler için “kardeşlik örgüsü” sloganıyla başlatılan kış kampanyası çerçevesinde Siirt İHH’nın kadın kolları, gönüllü kadınlar ve genç kızlar Suriyeliler için kendi elleriyle atkı, bere, yelek, hırka ve kazak ördüklerini belirterek, "Kardeşlik örgüsü" destek veren kadınlar, ilmek ilmek ördükleri el işi örgüyle gönül köprüleri kurarken, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bin bir emekle örülen eldiven, atkı, şapka, yelek ve kazak gibi örgülerle de zor günler geçiren Suriyelilere "yanınızdayız" mesajı verdiklerini söyledi.
Dernek olarak dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın felakete uğrayan tüm insanlığa el uzattıklarını belirten Siirt İHH Başkanı Murat Coşar, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan misafirlerin ihtiyaçlarının devlet-millet işbirliğiyle giderildiğini, ancak sınırın diğer tarafında kalan özellikle kadın ve çocukların dramının devam ettiğini söyledi.
Suriye'de yaşanan olumsuzluklara duyarsız kalmadıklarını kaydeden Coşar, Suriye'de soğuktan dolayı çaresiz kalan insanları gördükten sonra ‘kardeşlik örgüsü’ sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Derneğimizin kadın kolları ile birlikte gönüllü kadınlar ve genç kızlarımız başlattığımız 'Kardeşlik Örgüsü' projesine tam destek sunuyorlar.
Bu anlamda günün belli saatlerinde dernek binamıza gelen bayanlar, Suriyeli kardeşlerimiz için eldiven, bere, atkı, şapka, yelek ve kazak örüyorlar. Burada asıl amaç yelek örmek veya hediye göndermek değil, Suriye'deki annelere 'siz yalnız değilsiniz.
Türkiye'deki kadınlar sizin yanınızda' mesajı vermek. Gönderilen küçücük hediyelerle aramızda gönül köprüsü kuruyoruz. Kadın kollarımız tarafından yürütülen kampanyamıza destek sunmak isten kadın ve genç kızlarımız, derneğimizin kadın kolları birimine başvurabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.