Bu haber kez okundu.

Siirt İHH Su Üstü ve Su Altı Dalgıç Ekibi Antalya'da Eğitim Almaya Başladı
banner229

Siirt-İHH Arama Kurtarma Ekibi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “Siirt Arama Kurtarma Kapasite Arttırma” projesi kapsamında Su Üstü ve Su Altı Kurtarma Eğitimleri için 10 kişilik ekiple  Antalya’da eğitim alıyor.

Siirt İHH Arama Kurtarma eğitim sorumlusu Özgür Ögetürk, yaptığı açıklamada, Siirt ili ve çevresinin Baraj Göllleri ve Akarsularla çevrili olması nedeniyle havaların ısınmasıyla beraber serinlemek için bu sulara giren vatandaşların boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiğini vurguladı.

Ögetürk, "Siirt İHH Arama Kurtarma olarak halkımızı afet durumları konusunda bilinçlendirmek adına İlk Yardım, Afet ve Boğulmalara karşı bilgilendirme seminerleri yaptık. Bilinçlendirme adına bilgilendirme seminerleri vermenin yanında ekip olarak kapasitemizi arttırma çalışmaları da yapmaktayız.

Bu kapsamda boğulma vakalarının sıkça yaşandığı ilimizde boğulma vakalarına hızlıca müdahale edebilmek adına bu alanda eğitimler almaya başladık. Bu doğrultuda kendimizi geliştirmeye, vatandaşlarımızı Arama Kurtarma çalışmaları konusunda bilinçlendirmeye, devletimizin kurumlarıyla el ele vererek çalışmalar katkı sunmak için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Proje süresince bize desteğini esirgemeyen Siirt Valiliği, Siirt Sağlık Müdürlüğü, Siirt AFAD Müdürlüğü ve Antalya İHH Su Altı Arama Kurtarma’ya teşekkür ederiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.