Bu haber kez okundu.

Siirt İçin ‘Zirai Don’ Uyarısı!
banner229

Siirt Fıstıkçılık Birimi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan veriler doğrultusunda ülkemizde 29/30/31 Mart 2023 tarihlerinde zirai don riskinin yüksek olduğunu duyurdu.

Siirt için özellikle 29 Mart 2023 tarihinden sonra tarımsal don riski kuvvetli olarak belirtilen bu süreçte, meyve bahçelerinde don olayının yaşanması durumunda çiçeklerde döllenme yetersizliği, küçük meyvelerde kararma, taze sürgünlerde yanma, bazı meyve gözlerinde geç uyanma, zayıf çiçek teşekkülü gibi olumsuzluklar meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.

Siirt Fıstığı üretiminde zararın önüne geçmek için özellikle meyve gözlerindeki kabarma sürecinde olan fıstık ağaçlarına -1 oC sıcaklığa maruz kalmamaları için dumanlama yapılması ve ayrıca çinko, demir ve bor içerikli yaprak gübrelerinin kullanılması öneriliyor. Ancak bor içerikli gübrelerin kullanımı hassas olduğundan, doz aşımına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Siirt Fıstıkçılık Birimi, üreticilerin don riskine karşı tedbir almalarını ve bahçelerinde gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.