Bu haber kez okundu.

Siirt Haziran Ayında Havalimanına Kavuşuyor
banner229

Siirt Havalimanı ile ilgili müjdeyi veren Bakan Ahmet Arslan, “Haziran ayında seferlere başlayacağız. Orta ve büyük gövdeli uçaklar da inebilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Siirt İl Kongresi'ne katılmak için gittiği kentte verdiği havalimanı müjdesinin detaylarını Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açıkladı.

Siirt Havalimanı'nın geçmişte Aletli İniş Sistemi (ILS) olmayan, bu nedenle orta ve büyük gövdeli uçakların inemediği bir havalimanı olduğu için kapanmak zorunda kaldığını anlatan Bakan Arslan, ILS cihazının kurulacağını ve pist başı ile sonuna stop sahalarının yapılarak pistin haziranda hizmete açılacağını belirtti.
İlk olarak 1994'te bin 600 metre uzunluğundaki tek pistiyle hizmete açılan Siirt Havalimanı'nda pistin yetersiz kalması nedeniyle Nisan 2017 uçuşlara ara verilmişti. Bakan Arslan, 1 Mart'ta düzenledikleri ihale ile Siirt Havalimanı'nın altyapı inşasını İmaj Altyapı ve İntim İnşaat'a 24 milyon lira bedelle ihale ettiklerini belirterek, altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte havalimanında haziranda yeniden seferlere başlamayı planladıklarını ifade etti.
ILS SİSTEMİ KURULACAK
Bakan Arslan, yapılan bakım çalışmalarının ardından kötü hava koşullarında bile uçakların güvenli bir şekilde inmesini sağlayabilen ILS sistemi kurulacağını belirtti. Siirt'teki pistin 2 bin metre uzunluk ve 30 metre genişliğe sahip olduğunu anlatan Bakan Arslan, pistle ilgili bir sıkıntı olmadığını ve aşınan derzlerin yenilenmesi, kırık ve çatlak tamiri gibi işlemlerin de kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Ahmet Arslan, havacılık kurallarına uygun olarak pistin her iki ucunda da 90'ar metrelik durma hattı (stopway) düzenlemesinin yapılacağını kaydetti.
TEPELER DÜZLEŞTİRİLDİ
Bakan Arslan, havaya gönderilen elektronik sinyaller vasıtasıyla uçakların piste uygun süzülme açısında yaklaşmasını ve inişini sağlayan Glide Path sahalarının yapımı için bölgedeki tepelerin düzleştirildiğin ifade etti.

Bakan Arslan, bu konudaki kazı işlemlerinin devam ettiğini ve kurulacak 'Glide Path' ile uçakların daha emniyetli alçalma yaparak inişlerinin sağlanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Ben bir siirtli olarak yasin bey teşekkürler ediyorum. ...nedeni evi siirtte değil ama çoğunlukla siirtte kalıyor sorunlarla uğraşıyor....hoş bizim geçmişteki vekillerimuz evleri siirtte olmasına rağmen kendileri ankarada gelmiyorlardı...inşAllah demiryolu-havalani-duble yol ve ayrıca bakır fabrikası bir an önce biter siirtimize faydası olur...

Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Vekil efendin,n evi siirtte değil siirte gelip gidiyor doğru ama siirte geldiğinde görüştüğü vatandaş sayısı 50 yi geçmiyor onlarda belli insanlar hep aynı kimseler bir yere bağlı insanlar kimse kimseyi kandırmasın 2019 da ben siirtte oturmayan himse aday gösterilse akpartiye oy vermeyeceğim siirtte bizle tozu yutan çamurda kirlenen çoğunluğu tanıyan birini istiyoruz kişilere değil genele hitap eden vekil istiyoruz duble yol geçen yıl bitecek denmişti hala başlanmadı insanların gözü kör kulağı sağır değil görüyor duyuyor olan biteni

Avatar
Yusuf Çelik 6 yıl önce

Yasin hocayi taktir ederim cok basarili kendisle istanbulda hilton otelde calisirken tanistim adam gibi adam memleket sevdalisi bize boyle adamlar lazim hemsehrimiz

Avatar
Hüseyin 6 yıl önce

Bir kurtalan yolumuz var Türkiyede ilk başlanan duble yol eski vekillerde bitiremedi ama onlar Genel başkan yardımcısı yahutta Cumhurbaşkanının baş danışmanı değillerdi şimdiki vekil Yasin aktay bu yolu bir telefonla halletme lazımdı evi siirte olsa olmasa ne alakası var geldiğinde görüştüğü sohbet ettiği insan sayısı 20 yi hatta 10 u 15 i geçmiyor görünen köye kılavuza gerek yok Memlekette tanıdığı kaç kişi var zaten süreside bitmek üzere yahu daha partide görevlileri tanımıyor kimne diyor önemi yok herşey açık seçik ortada

Avatar
Süleyman 6 yıl önce

Yasin hoca vekilseçilene kadar ben onu tanımıyordum siirtte akrabalarıda dahil onu tanıyanların sayısı 30 kişiyi geçmiyordu Ama vekilseçilince onu tanıyan çoğaldı ama o hala çok azkişiyi tanıyor hatta parti teşkilatında görev yapanların çoğunuda tanımıyor zaten süreside bitene kadar tanımayacakta siirte jatkısı ne oldu yok garnave bana ne garneveden iş alanı olatrak ne aştı bir arkadaşın dediği gibi havaalanı kurtalan yolu ortada birilerine gidip geliyor önemli olan azınlık değil çoğunluk memnun olacak ben Siirtli arap olarakAllaha yemin ediyorum hiç bir iş söylemedim söyleme ihtiyacımda yok esnafım ama çok memnun olanıda görmedim zaten oy veren ona değil REİSE oy verdi bu böyle bikşnsin