Bu haber kez okundu.

Siirt Havaalanında Test Uçuşları Başladı
banner229

Siirt Havaalanı'nın tamamlanan yeni pistinde ilk test uçuşu Vali Ali Fuat Atik'in katılımıyla yapıldı. 5 gün sürecek test uçuşlarının ardından DHMİ Genel Müdürlüğü pilotları bir rapor hazırlayacak.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana kapalı olan Siirt Havaalanı'ndaki pist uzatma ve onarım çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte test uçuşu yapıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkilileri ile test uçuşuna katılan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, havaalanın açılması için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Havaalanında yeni hizmet binasının da yapıldığını belirten Vali Atik, "Havaalanımızın açılması için ilk test uçuşları başladı. Bu test uçuşlarımızın ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda, uzun bir aradan sonra yolcu taşıma uçakları alana inecektir. Siirtliler bugünü özlemle bekliyorlar. Yolcu taşıyan uçakların ne zaman ineceği konusunda herhangi bir tarih veremiyoruz. Ancak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü pilotlarının vereceği rapor çok önemli olacak. Pistimiz yeni baştan yenilendi. Diğer yandan havaalanın yeni hizmet binası yapılıyor" diye konuştu.

Havaalanında test uçuşlarının 5 gün süreceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtUçakHavaalınTest
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BATU 5 yıl önce

Eğer bunca emek ,yıllardır kapalı olan 100 lerce trilyona masraf bu onarımın; havaalanı açılmazsa devleti zarara uğratmaktan yargılansın çünkü bilirkişi ve teknik raporları hazırlayanlar onlar...tekrar söylüyorum yıllardır kapalı olan ve diyarbakır ve batmana gidip çektiğimiz zahmetler var...ayrıca 100 lerce trilyonluk ihaleler yapılacağına Gökçebağ tepelikleri düzeltilip şimdi kesin çözüm olmuştu...ne sis var ne uçağın inişini zorlayan tepeler var...denize havaalanı yapmaktan çok daha basit...Artvin iline 50 viyadük 40 tane tünel yapan devlet niye Siirtte yıllardır özlemini çektiği ve zaruri olan adamakıllı bir havaalanı yapmaz...

Avatar
memet 5 yıl önce

hayırlı olsun İnşaAllah bundan sonra uçuşlar aksamıyacak, emeği geçen herkese teşekkürler.

Avatar
Reis 5 yıl önce

InşAllah bir an once açılır Sayın Valimize ilgisinden ve gayretlerinden dolayi teşekkür ederiz

Avatar
mustafa 5 yıl önce

Tatil dönüşü dönebileceğimiz söylenmişti dönüyoruz ve yine rezalet yine verilen sözler yerine gelmiyor ve kimse gündeme getirmiyor getiremiyor ya ilişkiler bozulur hesaplar kesilirse düşüncesi hakim oldukça siirt yerinde say pozisyonuda olacak Ömer Özer Bey

Avatar
serkan 5 yıl önce

Her zaman ki gibi seçim yaklaştı ve göstermelik bakılmalar... Halkın anlamadığı şu daha önceden bu memleketin hava alanına nasıl uçak inebiliyordu şimdi nasıl inemiyor. Yıllardır aynı hep insanları umutlandırıyorlar... Açılsa ya bilet pahalı oluyor yada beş altı ay çalışıp zarar edip kapanıyor. Doğru düzgün bir terminal binası bile yok. Kaldı ki Siirt o kadar hor görülmüş ve tabiri caizse dolandırıcıların eline düşmüş ki şehirler arası yolu bile doğru düzgün değil. Gariban milleti avutmayın kandırmayın . Yapılacaksa adam akıllı desteklenip yapılmalı. Günümüz şartlarında bunlar zor şeyler değil.

Avatar
servet 5 yıl önce

hani sömestri tatili dönüşleri uçakla yapılacaktı yoksa haziran tatilinemi kalacak

Avatar
Kemal 5 yıl önce

aynı tas aynı hamam sözler tutulmadı

Avatar
ercan 5 yıl önce

devlet büyüklerimiz kolayca tarih vermemeli.