Bu haber kez okundu.

Siirt GFB Kan Bağışında Bulundu
banner229
Siirt Genç Fenerbahçeliler Grubu anlamlı bir etkinlik düzenledi. Genç Fenerbahçeliler grubu Siirt Kızılay kan merkezine kan bağışında bulundu.
Genç Fenerbahçeliler Grubu, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında başlattıkları ‘Fenerbahçe’ye canımız, Kızılay’a kanımız feda’ projesiyle Siirt Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışında bulundu.
Genç Fenerbahçeliler Grubu yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kampanyaya ilişkin konuşan üyeler, önemli bir proje gerçekleştirdikleri için mutlu ve gururlu olduklarını dile getirirken, bu ve benzeri sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini de belirttiler.
Düzenlenen kan bağışı kampanyasın da katılımcı gruplara kan bağışının önemine aktaran Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sami Ömeroğlu: "Kan bağışı hayat kurtarmanın yanında sağlık açısından da çok büyük faydaları var. Kan bağışında bulunmak kemik iliği yağlanmasını önlüyor. Organizmada yeni kan hücreleri daha kolay bir şekilde üretilmiş oluyor. Kolesterolü azaltıyor ve karaciğer yağlanmasını önlüyor. Kalp krizini de yüzde 90 azaltıyor. Manevi açıdan da insan kendisini daha huzurlu hissediyor" dedi.
 Kan bağışının önemine değinen açıklamalarda da bulunan Kızılay Kan Merkezi Dr. Sami Ömeroğlu, Vatandaşlara kan bağışına önem gösterin çağrısında bulunarak, sürekli kan bağışlayanlara düzenli beslenme önerilerinde bulunulduğu için kanlarındaki hastalık riskleri de azalıyor. Bu nedenle kan bağışı düzenli yapılmalı, yakın, eş dost ile sınırlı kalmamalı. Eğer kan bağışında bulunmak isteyen bir kişi yaptığımız testleri geçerse vücuduna uygun miktarda kan alıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ancak halkın büyük çoğunluğu bu konuda ne yazık ki duyarsız davranıyor. Oysa bağışlanacak kanın, bir hayatı kurtaracağı unutulmamalıdır” dedi.
Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sami Ömeroğlu, Genç Fenerbahçeliler Grubuna kan bağışından dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKan BağışıGFB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.