Bu haber kez okundu.

Siirt Fıstığı Malatya Pazarında 102 TL’den Satılıyor
banner229

limiz ekonomisine önemli bir getiri sağlayan Siirt Fıstığı,  İstanbul Malatya Paraında kilogramının 102 TL’den satılması tüketicileri şoke etti.

Siirt şehir merkezinde ana çatlak fıstığın kilosunun 35 TL’den satıldığını belirten üreticiler, İstanbul gibi büyük şehirlerde özel paketlenmiş ambalajda fıstığın fiyatının dudak uçuklaştığını söyledi.

Üreticiler, "ilimizde perakende kilogramı 32-35 TL'den, toptan ise 24-26 TL'den fıstık satılıyor.

İl dışında da en fazla 40 ile 45 TL arasında satılması gerekirken 102 TL satılması karşısında büyük şaşkınlık yaşadık. En son birkaç ay önce il dışında büyük marketlerde kilogramı 55 liradan satılan fıstık daha sonra 60TL'ye, akabinde de 80 ve en son da 102 TL’ye çıktı. Fiyatların bu şekilde devam etmesi durumunda Siirt fıstığının alımı azalacaktır" dedi,

Konu ile ilgili görüştüğümüz üreticiler, bu yıl, son yılların en yüksek fıstık rekoltesini alacaklarını aktararak, "Bu yıl hatta fıstık toptan fiyatı 20-22 TL'ye kadar düşebilir. Hem de en kaliteli ve en çatlak. Siirt fıstığının bu yılki yeni mahsulü de bir hayli güzel" dedi.

Fıstığın, zengin yeşimi olmaktan çıkması için fiyatların daha da aşağıya çekilmesi gerektiğini aktaran vatandaşlar, artan aşarı talebin karşılanması için bilhassa üretimin daha da artırılması ve yeni ekilen fıstık fidanlarının ürün verme aşamasına gelmesi durumunda fiyatların düşeceği ve ürünün zenginin çerezliği değil de fakirin yemişi haline geleceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin 7 yıl önce

Kim demiş siirtte 35 TL ye satılıyor diye Siirt fıstığı bugünkü fiyatı 45 TL

Avatar
Hamza 7 yıl önce

Elimde 2 tona yakin siirt fistigi var batmanda ilgilenen 0541 846 06 46 burdan ulaşabilir

Avatar
Hamza 7 yıl önce

Elimde 2 tona yakin siirt fistigi var batmanda ilgilenen 0541 846 06 46 burdan ulaşabilir

Avatar
siirt 6 yıl önce

50 tl ve 60 tl arası şuanda siirte fıstık kilogramı kim diyor uyduruyor