Bu haber kez okundu.

Siirt'e 10 Milyon Liralık 2 Projenin İmzaları Atıldı
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan, Siirt’te iki önemli projeye daha imza atıyor.

Dicle Kalkınma Ajansı’nca (DİKA) düzenlenen güdümlü projeler mutabakat toplantısında,  10 milyon lira tutarındaki, ‘Siirt Eski Çarşıların İyileştirme ve Rehabilitasyon Projesi’ ile ‘Kurtalan Küçük Sanayi Sitesi’ yapım Projesi’ nin imzaları atıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)) tarafından finanse edilen "Güdümlü Projeler Mutabakat Toplantısı, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında özel bir otelde yapıldı. Toplantıda, "Proje Döngüsü Eğitimi"ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları da verildi.

Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü  Erdal Özçelik’in sunumunun ardından konuşan Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Küçük Sanayi Sitesinin yapım projesi konusunda şimdiye kadar yaptığı katkılardan dolayı Vali Mustafa Tutulmaz ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür etti.

Kurtalan’ın her geçen büyüyen bir ilçe olduğunu kaydeden Karatay,“İlçemizin ihtiyaçlarını bir bir gidermeye çalışıyoruz. Yıllardan beri ilçemizde bir küçük sanayi sitesine ihtiyaç vardı. Valimizin ve genel sekreterimizin destekleri ile bunu gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Karatay sitenin yapılacağı yerin arazi sorununu, Kaymakamlığımızla birlikte bir hafta içerisinde çözdüklerini sözlerine ekledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedim Kuzu yaptığı konuşmada; Siirt Küçük Sanayi  Sitesinin yapımının 18 yıl kadar sürdüğünü belirterek, bu sitenin kısa zamanda inşaatına başlanacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Kuzu, Kurtalan’da yatırım potansiyeli olduğunu belirterek, bu açıdan da bu sitenin yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Siirt Belediye Başkan vekili Zekeriya Butur’da emeği geçenlere teşekkür ederek, her iki projenin de hayırlı olmasını diledi.

Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül ise, küçük sanayi sitesinin ilçenin çok önemli bir ihtiyacını gidereceğini belirtti.

Kurtalan’ın Siirt’in en büyük ilçesi olduğunu belirten Kaymakam Üçgül ”Küçük sanayi sitesi ilçemize adeta bir altın tepside sunuldu. İlçemiz için çok büyük bir fırsattır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

DİKA Sekreteri Yılmaz Altındağ’da uygulanması planlanan iki projenin on milyon TL tutarında olduğunu belirtti.

Küçük Sanayi Sitesinin yapımı konusunda bölgedeki küçük sanayi sitlerinin gezildiğini ve bilgi alındığını belirten Altındağ, “Bu iki projede önemli ve sahada uygulanacak olan projelerdir. Bölgedeki küçük sanayi siteleri gezildi. Bunlar hakkında bilgi alındı. Diyarbakır’da ki Mega Sanayi sitesi modeli daha uygun görüldü. Kurtalan halkı küçük sanayi sitesi yapımı konusunu çok iyi bir şekilde sahiplendi. Bu da diğer ilçelere örnek olacaktır. Helvacılar Çarşısı projesi de çok önemli bir proje, bu proje ile Siirt’in tarih potansiyeli harekete geçirilecektir.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz her projenin Siirt için çok önemli olduğunu ve büyük katkılar yapacağını söyledi.

10 milyon lira ile Siirt’te uzun süredir yokluğu hissedilen iki önemli projenin hayata geçirileceğini aktaran Vali Tutulmaz,“10 milyon liralık kaynağın, bu projelerin tamamını, bilhassa tarihi çarşı ile ilgili bölümün karşılanmasına yetmeyebileceğini aktaran Vali Tutulmaz, ama en azından bir başlangıç olacağını, bundan sonraki projeleri tetikleyerek önayak olacağını söyledi. Çarşı projesi ve Kurtalan Sanayi Sitesi projesinin, kedilerine sunulan beş proje taslağı arasında seçildiğini kaydeden Vali Tutulmaz, 5-6 bin nüfuslu yerlerde bile sanayi sitesi bulunurken, 60 bin nüfuslu Kurtalan’da sanayi sitesinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, yapılacak bu proje ile bu noktadaki eksik giderilecektir.” dedi.

Vali Tutulmaz, "Ayrıca Kurtalan’da neredeyse Siirt düzeyinde imalat anlamında bir potansiyel var ve böyle bir projenin faaliyete girmesini destekledik. Siirt’te kim bir çivi çakıyorsa ona teşekkür etmek de bizlerin borcudur. Ayrıca tarihi çarşısının ta turizm anlamında katkı sağlayacağına inanıyorum" diyerek, sözlerini tamamladı.

Tüm paydaş kurumların düşüncelerini aktardığı toplantı, ‘Proje Döngüsü Eğitimi’ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaların verilmesi ile sona erdi.

Toplantıya, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, DİKA Genel Sekreteri Yılamaz Altındağ, Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül,  Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Butur, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Rıfat Ayyıldız, bazı STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

‘Siirt Eski Çarşıların İyileştirme ve Rehabilitasyon Projesi’ ile Güres caddesi ile bağlantılı olarak 903 ve 905 Sokak’ın kesiştiği ‘Helvacılar Çarşısı’nda bulunan dükkanların cephe ve sokak iyileştirmeleri ve rehabilitasyonu gerçekleştirilerek, turizme kazandırılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.