Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesinin Çay Zammı İtirazı Reddedildi
banner229
Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından kentte genelinde çay fiyatlarına yapılan % 50’lik zam oranına Siirt belediyesi tarafından Siirt Valiliği Fiyat Değerlendirme Komisyonuna yapılan itiraz oy birliği ile reddedildi.
Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından kentte genelinde artan maliyet giderlerinin artığı gerekçesiyle 13 Kasım itibariye daha önce 0,50 kuruş olan bir bardak çay fiyatına yapılan %50’lik zamla birlikte çay fiyatının 0,75 kuruşa yükseltilmesine yönelik yurttaşlardan gelen tepkileri değerlendiren Siirt Belediyesi, Siirt Valiliği Fiyat Değerlendirme Komisyonuna 30 Kasım da itirazda bulundu.
4 Aralık tarihinde Siirt belediyesinin yaptığı itirazı görüşmek üzere toplanan Siirt Valiliği Fiyat Değerlendirme Komisyonu tarafından alınan karar şöyle; “Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkalığının 13.11.2015 tarih ve 2015/224 sayılı yazıları ile İlimizde 1 Bardak çay fiyatı 0,75 kuruş olarak belirlenmiş olup, belirlenen bu fiyata Siirt Belediye Başkanlığının 30/11/2015 tarihinde yapmış olduğu itirazı görüşmek üzere Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarının Kanunun 62. Maddesi ve Esnaf ve Sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifelerinin fiyat tarifeleri hakkında yönetmenliğin 7 maddesi gereği komisyonumuz aşağıda belirtilen hususları görüşüp karar bağlamıştır.
Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından 27.01.2012 tarihinde 1 bardak çayın fiyatı 0,50 kuruş olarak belirlenmiş olup, bu fiyat yaklaşık olarak 4 yıldır uygulanmıştır.
13.11.2015 tarihinde 0,75 kuruş olarak belirlenen fiyata Siirt belediye başkanlığından rayicin tekrar tespiti konusunda yapmış olduğu başvurunun değerlendirmesi sonucunda, 27.01.2012 tarihinden bu yana giderlerde oluşan maliyet giderleri dikkatte alınarak Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanlığı tarafından belirlenen fiyatın uygun olduğu tespit edilmiş ve Esnaf ve Sanatkârlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifelerinin fiyat tarifeleri hakkında yönetmenliğine istinaden tespit edilen bu fiyatın azami fiyat olması, bu fiyatın altında da satıla bilmesi nedeniyle farklı tarifenin hazırlanmaması uygun görülmüştür. Ayrıca Komşu illerde 1 bardak çayın fiyatı konusunda yapılan araştırmada, 15.01.2015 tarihinde Batman’da 0,75 Kuruş, 14.09.2015 Tarihinde Bitlis’te0,75 kuruş, 11.04.2014 tarihinde Mardin’de 0,60 Kuruş, Şırnak’ta 0,75 belirlendiği tespit edilmiştir.
Komşu illerde yapılan kıyaslamaya göre belirlenen fiyatın uygun olduğu değerlendirilerek aşağıda karar alınmıştır. Komisyonumuz yukarıda açıklanan gerekçeli nedenlerle Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığının 13.11.2015 tarihinde 0,75 kuruş olarak belirlenen 1 bardak çayın fiyatının uygun olduğu oybirliğiyle karar verilmiştir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeÇay ZammıRed
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.