Bu haber kez okundu.

SİİRT BELEDİYESİNDEN KAMUOYUNA DUYURU
banner229

Bazı sosyal medya platformlarında çıkan “Siirt Belediyesi’nin alacakları 4 milyon TL eksik gösterildi” başlıklı haberine ilişkin Belediyemizden açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 
    “Siirt Belediyesine ilişkin 2019 yılı Sayıştay denetim raporunu açıklayan Sayıştay Başkanlığı, tahsil edilmeyen alacakların muhasebeleştirilmemesi nedeniyle belediye alacaklarının 4 milyon TL eksik gösterildiği belirtilen haberin, 2019 yılında (HDP’li) Belediyeye ait olduğu mevcut Belediye yönetimine ait olmadığını belirtmek isteriz. 
    Sosyal medya paylaşımlarında geçen “Kredi kartı ile tahsil edilen bazı alacakların tahsilat tutarlarının banka hesabına kaydedilmesi gerekirken Belediyenin vergi borcuna mahsuben tahsilat kaydı yapılması, bilgisayar yazılımları için amortisman ayrılmaması, avukatlık vekalet ücretlerinden yapılan vergi kesintilerinin ödenecek vergi ve fonlar hesabında takip edilmemesi, kamuya olan ertelenmiş veya taksitlendirilmiş borçlar hesabının kullanılmaması, sosyal denge sözleşmesinde mevzuatta belirlenen tavan tutarın üzerinden sosyal denge tazminat tutarının belirlenmesi, sosyal denge sözleşmesine sözleşme konusu dışında hükümler konulması, otopark gelirlerinin vadeli banka hesabında takip edilmemesi ve işçilere yıllık ücretli izinlerinin kanuna uygun olarak kullandırılmaması” ibareleri yine 2019 yılında, HDP’li Belediye döneminde meydana gelmiştir.
 Bahse konu haberin İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin mevcut yönetimiyle bir ilgisi bulunmamakla birlikte, Sayıştay Başkanlığı raporunun tamamen 2019 yılında yönetimde olan HDP’li Belediye yönetimi döneminde yapılan iş ve işlemlerdir.
Ayrıca, 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporuna ait tespit edilen bulgular, mevcut Belediye yönetimi tarafından 13.07.2020 tarihinde Sayıştay Başkanlığına sunulan cevap raporunda eksiklikleri de giderdiğimiz Sayıştay İzleme Raporunda mevcuttur.
  Açıklama doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme odaklı hizmet anlayışımız ile Belediyemizden bilgi alınmadan yapılan bu tür yayınlar, basın yayın ahlakı ile bağdaşmamaktadır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
              Osman Hacıbektaşoğlu
              Vali/Belediye Başkan V.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.