Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi Siski Müdürlüğünden Duyuru
banner229

Bazı sosyal medya platformlarında kent merkezinde içme ve şebeke suyunun hijyen olmadığı iddiaları üzerine, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Kent merkezimizi, ilçe ve belde belediyelerimizin içme suyunu besleyen HİZAN (yüzey suyu) ve HESKO (yeraltı suyu) kaynaklarımız İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği çerçevesinde İçme Suyu Standarttı (TS 266) ve Dünya Sağlık Örgütü parametrelerine uygun olarak arıtımı sağlanmaktadır. İçme suyu arıtma tesisimiz tarafından beslenen diğer su depolama elemanları ile kentimizin farklı 24 noktasında günlük olarak Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından su numunesi alınıp analizleri gerçekleştirilmektedir. İçme Suyu Arıtma Tesisimizde ölçülen bulanıklık 0.7 NTU olup, standart değer olan 1.0 değerin altındadır.

Dolayısıyla, içme suyunun tüketilmesinde sağlık açısından herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın su depolama ünitelerinin periyodik dönemlerde kontrollerini yaparak temiz tutmaları büyük bir önem arz etmektedir.

Halkımızı panik ve korkuya sevk etmek amacıyla kasıtlı olarak sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialar, tamamen yalan ve gerçek dışıdır.

Vatandaşlarımızın resmi kurumlar dışında kaynağı belli olmayan asılsız haberlere itibar etmemeleri önemle rica olunur. 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
SİİRT BELEDİYESİ
SİSKİ MÜDÜRLÜĞÜ

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeDuyuruSİSKİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.