Bu haber kez okundu.

Siirt Belediye İş Sendikası ile Güçlükonak Belediyesi Arasında Ek Zam Protokolü Yapıldı
banner229

Siirt Belediye İş Sendikası ile Güçlükonak Belediyesi arasında kadrolu işçi ve şirket işçilerine yönelik ek zam protokolü imzalandı.

İmza törenine Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, Mali hizmetler müdürü Aydın Şen ile Belediye İş Sendikası adına Şube Başkanı Halit Akınay ve Nuri Batur katıldı.

Güçlükonak şirket ve kadrolu işçilere ek zam protokolünde, Şirket işçilerinin yevmiyeleri en düşük 680 TL olurken, Kadrolu işçilerin En düşük yevmiyeleri 761 TL oldu. Bu zamlara tüm parasal maddelere ve sosyal haklar eklendi.

Törende konuşan Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ Belediyemizde kadrolu çalışan işçi personelimizin haklarını iyileştirmek için elimizden geleni yaptık. Bütün fırsatları ve imkânları zorladık. İşçi kardeşimiz başını yastığa koyunca çocuğuyla ilgili bir kaygısı olmayacak. Bu yüzden işçi kardeşlerime yaptığımız zam analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Bugün anlamlı bir gün. Nihayetinde bizim isteğimiz, işin hakkını vererek insanların bizden memnun kalması.Çalışan kardeşlerimiz için ise bizim inancımızda çalışanın alnının teri kurumadan emeğini teslim etmek vardır. İsteğimiz belediyenin en temel taşı olan ve kar-kış gece-gündüz sokakta çalışan kardeşlerimizin bu konuda mağduriyet yaşamamasıdır. İstiyoruz ki hem hizmet kalitesini yükseltelim, hem de çalışanların emeklerinin karşılığını verelim.

İmza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay “Bu sözleşmenin Güçlükonak Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, Ek zam sözleşmesinin sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ’a ve Mali Hizmetler Müdürü Aydın Şen’e teşekkür ederek, Ek zam sözleşmesinin Güçlükonak Belediyesi çalışan üyelerine hayırlı olmasını diledi.

Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, ek zam protokolünü imzaladılar.

EK ZAM PROTOKOLÜ 1- ŞIRNAK GÜÇLÜKONAK BELEDİYESİ PERSONEL LTD. ŞİRKETİ İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI ARASINDA

 2- Mevcut Toplu İş Sözleşmesi yürürlük süresi: 15.11.2022-14.11.2025

3- ZAM ŞEKLİ: Yukarıda adı geçen yürürlük süreli Toplu İş Sözleşmenin 3 yıllık zammının enflasyon hizi aşındığından işçi gerekmektedir. ve fiyatların, artışı nedeni ile Ücretlerinde bir ayarlama yapılması

4- ZAM ŞEKLİ: Toplu İş Sözleşmenin 40. Maddesinin “B” fıkrasının “ÜCRET ZAMMI” ibaresine dayanarak, Belediye de çalışan sendika üyesi işçilerin almakta olduğu günlük yevmiyeler 01.07.2023 tarihinden geçerli olmak üzere 680,00 TL. Olmuştur. 5- SONUÇ: iş bu protokol 5 maddeden ibaret olup 26.07.2023 tarihinde yapılan oturumda kabul edilmiş olup, taraflarca 4 nüsha olarak tanzim ve imza olunmuştur.

EK ZAM PROTOKOLÜ

1- ŞIRNAK/ GÜÇLÜKONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI ARASINDA

2- Mevcut Toplu İş Sözleşmesi yürürlük süresi: 15.11.2022-14.11.2025

3- ZAM ŞEKLİ: Yukarıda adı geçen yürürlük süreli Toplu İş Sözleşmenin 3 yıllık zammının enflasyon hızı ve fiyatların, artışı nedeni ile aşındığından işçi ücretlerinde bir ayarlama yapılması gerekmektedir.

 4- ZAM ŞEKLİ: Toplu İş Sözleşmenin 40. Maddesinin “B” fıkrasının “ÜCRET ZAMMI” ibaresine dayanarak, Belediye de çalışan sendika üyesi İşçilerin almakta olduğu günlük yevmiyelere 15.07.2023 tarihinden geçerli olmak üzere 150,00 TL. Ek zam yapılmıştır.

 5- SONUÇ: İş bu protokol 5 maddeden ibaret olup 26.07.2023 tarihinde yapılan oturumda kabul edilmiş olup, taraflarca 4 nüsha olarak tanzim ve imza olunmuştur.

BAHATTİN AKTUĞ ŞUBE BAŞKANI GÜÇLÜKONAK BEL. BŞK.

SENDİKA TEMSİLCİSİ İŞVEREN TEMSİLCİSİ HALİT AKINAY


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.