Bu haber kez okundu.

Siirt Belediye İş Sendikası ile Güçlükonak Belediye Başkanlığı Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Belediye İş Sendikası ile Güçlükonak Belediyesi kadrolu işçilerin 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ  ile Belediye İş Sendikası adına şube başkanı Halit Akınay katıldı.

Törende konuşan Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ  Belediyemizde kadrolu çalışan işçi personelimizin haklarını iyileştirmek için elimizden geleni yaptık. Bütün fırsatları ve imkânları zorladık. İşçi kardeşimiz başını yastığa koyunca çocuğuyla ilgili bir kaygısı olmayacak. Bu yüzden işçi kardeşlerime yaptığımız zam analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Bugün anlamlı bir gün. Nihayetinde bizim isteğimiz, işin hakkını vererek insanların bizden memnun kalması.Çalışan kardeşlerimiz için ise bizim inancımızda çalışanın alnının teri kurumadan emeğini teslim etmek vardır. İsteğimiz belediyenin en temel taşı olan ve kar-kış gece-gündüz sokakta çalışan kardeşlerimizin bu konuda mağduriyet yaşamamasıdır. İstiyoruz ki hem hizmet kalitesini yükseltelim, hem de çalışanların emeklerinin karşılığını verelim.

İmza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay  “Bu sözleşmenin Güçlükonak Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ’a ve Mali Hizmetler Müdürü Aydın Şen’e teşekkür ederek, toplu iş sözleşmenin Güçlükonak Belediyesi çalışan üyelerine hayırlı olmasını diledi.

Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar.

Yapılan sözleşmeye göre; Kadrolu işçiler- 12.500 TL maaş alacak. 400 TL yevmiye - 112 gün ikramiye - Şirket işçileri - 10.500 TL maaş 375 yevmiye - 52 gün ikramiye alacakları öğrenildi.

İşveren GÜÇLÜKONAK Belediye Başkanlığı ile BELEDİYE IS SENDİKASI arasında işçiler adına yapılmak istenen toplu iş sözleşmesi taraflar 15.11.2022 tarihinde bir araya gelerek işçiler adına yapılmak istenen toplu iş sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLAŞMA ŞEKLİ AŞAĞIDA ÇIKARILMIŞTIR

1-Toplu İş Sözleşmenin tüm maddeleri taslaktaki şekli ile kabul edilmiştir.

2- ÜCRET ZAMMI: 1. YIL Ücret zammı: 15.11.2022 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin taban yevmiyeleri 400,00 TL. Olmuştur. Memura her 6 ayda bir ödenen enflasyon farkı da işçilere ödenecektir.

3- 2. YIL Ücret zammı: : 15.11.2023 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere. Memura her 6 ayda bir ödenen enflasyon farkı da işçilere ödenecektir.

3. YIL Ücret zammı: : 15.11.2024 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere. Memura her 6 ayda bir ödenen enflasyon farkı da işçilere ödenecektir.

5- Bu toplu iş sözleşmesi (3) yıllık bağıtlanmış olup,15.11.2022-14.11.2025 dönemlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi 15.11.2022 tarihinde imzalanmıştır. İş bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altına alınmıştır

İŞVEREN TEMSİLCİLERİ SENDIKA TEMSİLCİLERİ

BAHATTIN AKTUĞ BELEDİYE BAŞKANI

AYDIN ŞEN MALİ HİZMETLER MÜD.

HALİT AKINAY ŞUBE BAŞKANI

MEHMET NURİ BATUR YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri Batur 1 yıl önce

İşçi kardeşlerimize hayırlı olsun