Bu haber kez okundu.

Siirt Barosu’ndan "Aile Hukuku" Semineri…
banner229

Siirt ve İstanbul Barosu Başkanlığının ortak işbirliği ile “Aile Hukuku ve Boşanma’’ konulu eğitim semineri düzenlendi.
Eğitim Seminerine Siirt Barosu’na kayıtlı Avukatlar yoğun ilgi gösterdi.

Siirt Adliyesi konferans salonunda Salonu’nda düzenlenen seminerde İstanbul Barosu Avukatlarından Siirt–Pervari’li hemşerimiz Av. Özgecan Sırma konuşmacı olarak yer aldı.

Kendisinin de Siirt’li olduğunu babası Tecelli Sırma’nın da yazar olduğunu bu bölgenin kadim coğrafyanda yaşanan önemli hayat hikayelerini edebiyat aracılığıyla aktardığını belirten Av. Özgecan Sırma, Türk Medeni Kanununda yer alan aile hukuku, vesayet, soybağı, nişanlılık, evlilik ve boşanma süreçlerine ilişkin önemli bilgiler aktardı.

Türkiye’de adliyelerde, icra davalarından sonra en çok mesai boşanma davalarında harcandığını kaydeden Sırma, “Adliyelerde hali hazırda on binlerce boşanma davası görülüyor. Evliliklerde ilk beş ve on yıllık süreçte çiftler arasında maddi ve kişisel anlaşmazlıklardan doğan sebeplerden ayrılık kaçınılmaz oluyor. Tabi 5 ve 10 yıllık evliliklerin en büyük mağduru da küçük çocukları oluyor. Velayet anlaşmazlığı sürecinde en büyük yarayı çocuklar alıyor.” dedi.

Av. Sırma, boşanmalarla ilgili çarpıcı tespitlerde bulunarak daha önce bir gazeteye verdiği demeçte, toplumdaki ‘ataerkil’ bakış açısının esas mağdurunun erkekler olduğunu yineledi.
Sırma, “Ataerkil yapının kurbanı aslında erkekler. Boşanmalarda mağduriyetlerini gizleyip yansıtamıyorlar. Cinsiyetçi yaklaşım reddedilmeli. Kadın erkek demeden insan hakkı olarak bakılmalıdır.” dedi.

Sırma buna örnek olarak 'doktor eşinden dayak yiyen ve utandığı için polise bile gidemeyen' erkek müvekkilini gösterdi.
Eğitim sonunda Siirt Baro Başkanı Av.Nizam Dilek değerli eğitimci ve katılımcılara bir teşekkür konuşmasını yaptı.

Dilek konuşmasında “Siirt Barosu olarak geçmişten beri süre gelen ve hukukçunun eğitimine verdiğimiz önemi ve değeri ortaya koyan farklı bir model olarak geçmişte de kesintisiz olarak uygulamaya çalıştığımız eğitim modellerinin günümüzdeki bir yansıması olarak bu eğitimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Siirt Barosu olarak Avukatlarımıza her türlü hukuki destek sağlamak amacıyla eğitim içerikli seminerler düzenlemeye davam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sohbet havasında geçen Seminer, soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

Seminerin sonunda, Siirt Baro Başkanı Av.Nizam Dilek, konuşmacı İstanbul Barosu Avukatlarından Av. Özgecan Sırma'ya plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.