Bu haber kez okundu.

SİİRT BAROSUNDAN AÇIKLAMA
banner229
Siirt Barosu tarafından bu gün yapılan basın açıklamasında son günlerde ülkemizde meydana gelen olaylara değinilerek, bu olayların sona erdirilmesi istendi.
Adliye binası önünde Baro Başkanı Av. M. Cemal Acar tarafından okunan açıklamada ülkemizde yaşanan ve ölümle sonuçlanan bütün olayların ve şiddet sarmalının karşısında oldukları belirtildi. Baro üyesi avukatlarında hazır bulunduğu açıklamada şu görüşlere yer verildi
“Geçmişten günümüze her zaman güzel ülkemizin jeopolitik konumunun ve çevre ülkelere göre kozmopolitik yapısının çıkar odaklı gruplar tarafından manipüle edilmek istendiği yadsınamaz bir gerçektir.
Ülkemizin katıldığı savaşların tümünde Türküyle, Kürdüyle Lazıyla, Çerkeziyle ve bünyesinde barındırdığı birçok etnik yapısıyla omuz omuza savaşılmış; ülke ve toprak bütünlüğü sağlanmaya çalışılmıştır. Bizler Türkiye halkları olarak Siirt’ten Ardahan’a Edirne’den Kars’a ülkenin dört bir yanında hep beraber olmuş ve kardeşçe yaşamış bir toplumuz. Birbirimizden başka dostumuz olmadığını geçmişten günümüze kadar bir çok savaş ve olayda gördük ve yaşadık.
Zonguldakta barış birlik ve kardeşlik yürüyüşü yapan bizleriz, Dağlıca da şehit cenazelerini alan sivil vatandaşlar bizleriz. Hatay’da siyasi parti binasına saldırıyı önleyen bizleriz. Şırnak’ta uzman çavuşa siper olan vatandaşlar bizleriz.” Denildi.
Toplumumuzun birliği kardeşliği ve barışı benimsediği belirtilen açıklamada, nifak tohumları atmak isteyen kesimlerin provokasyonlarına gelinmemesi istendi.
Şiddet ve öfkeyle barışın sağlanmayacağı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi ”Günlerdir ülkenin dört bir yanından ölüm haberleri gelmekte, Türkiye’nin dört bir yanına cenazeler gönderilmekte, ırkçı saldırılar yapılmakta ve neredeyse ülkemizde iç savaş çıkarılmak istenmektedir.Gün silahla ve ölümlerle güç gösterisi yapma günü değil: gün haklı veya haksızı bulma günü değil, gün nifak tohumları ekenlerin ekmeğine yağ sürüp ırkçı saldırıla yapma günü değil; gün ülkeyi savaş ortamına sürükleyenlere ve menfaatlerini devam çalışanlara destek olma günü değildir.”
Binlerce yıldır kardeşçe birlikte yaşamamıza rağmen mevsimlik tarım işçilerine ve Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu otobüs firmalarına ve batıda yaşayan insanlarımıza yapılan ırkçı saldırıların bir daha yaşanmaması temennisi dile getirilerek bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamanın son bölümünde şu ifadeler yer aldı “Son zamanlarda yaşanan asker, polis, sivil ölümlerini elem keder ve acı içerisinde izlemekteyiz. Tüm halkımıza başsağlığı diler, vefat eden tüm insanlara Allahtan rahmet ve ailelerine sabır niyaz ederiz.”

Anahtar Kelimeler:
SiirtBASIN AÇIKLAMASIBaro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.