Bu haber kez okundu.

SİİRT AFET MÜDAHALE PLANI (SAMP) MASA BAŞI TATBİKATI YAPILDI
banner229
Siirt Afet Müdahale Planı (SAMP) Masa Başı Tatbikatı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.
Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan masa başı tatbikatına; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız, Hizmet Grubu kamu kurum/kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıya geç gelen bazı kamu kuruluşlarının temsilcilerini uyaran Vali Mustafa Tutulmaz burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, ‘Geçmişte ülkemizin birçok bölgesinde yaşanan afetler nedeniyle millet olarak ağır bedeller ödediğine’ dikkat çekti.
Afetle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Tutulmaz: “Afetlere önceden hazırlıklı olmamız gerekir. Hangi kurumun hangi işi yaptığı iyi planlanmalı ve bunu afettin yaşandığı anda iyi uygulamalıdır. Ancak maalesef bizde planlar, ya masada ya da kasada bekler. Afet anında açılır ve bakılır. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Planlarda başarıya ulaşmak için, afeti yaşamış gibi harekete geçilmesi gerekmektedir. Tüm hizmet guruplarına yüklenen görev ve sorumluluklar iyi analiz edilmeli ve afet anında derhal uygulanmalıdır. Dedi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız ise, Afet Müdahale Planı'nın (SAMP) uygulanabilirliğinin artırılması, yaşanabilecek sorunların tespiti, hizmet gruplarının yaşanacak bir afette koordinasyonunun sağlanması ve afetleri önleme konusunda alınacak tedbirlerin büyük bir önem arz ettiğini belirtti.
Daha Sonra İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Cahit Akkoyun, hazırlanan planlar hakkında sunum yaptı. Tatbikat senaryosu olarak; Siirt-Aktaş köyünde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, depreme bağlı ikincil afetlerin yaşanması kurgulanarak, hazırlanan senaryo akışı içinde kendisine görev düşen her bir hizmet grubuna sorular sorulup, yöneltilen soruların ve yaşanan afet ve acil durumlara karşı aldıkları aksiyonları içeren cevaplar alınarak tatbikat sonlandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.