Bu haber kez okundu.

Siirt 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu
banner229

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain kalkışmasının 3. yıl dönümünde Siirt tek yürek oldu.

Siirt Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" ile başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Güreş Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Zihni Yıldızhan, Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Ertunç, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kamu kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve binlerce vatandaş, Gürsel Caddesi'nden başlattığı yürüyüşü,15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sonlandırdı.

"15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" Sergisi Açıldı

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" sergisi açıldı.

Vali Ali Fuat Atik eşi Fulya Atik, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında AA ile GAP Gençlik ve Kültür Evi iş birliğiyle Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açılan sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Vali Atik, anı defterine yazdığı notta 15 Temmuz'un vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış, imanı için yaşayan şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha parçalandığı tarih olduğunu belirtti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan etkinlik, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, İl Müftüsü Ahmet Altıok'un Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler için dua edildi,

Cumhurbaşkanlığınca Hazırlanan "15 Temmuz Belgeselinin İzlenmesi" ile devam eden program, 15 Temmuz Demokrasi meydanında kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı tarihi konuşmayı binlerce Siirtli izledi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen buluşmada konuşan Vali Ali Fuat Atik, Türk milletinin önünü kesmek için asırlarca kumpaslar tertipleyenlerin, 15 Temmuz'da da yine iş başında olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un, vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarih olduğunu belirten Atik, şehit kanlarıyla İslam vatanı yapılmış bu coğrafyanın işgal edilemeyeceğini kaydetti.

Milli iradeye yönelik menfur girişimin Türk milletinin onurlu duruşu karşısında hezimete uğradığını, milletin bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini dile getiren Atik, şunları aktardı: "FETÖ, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirme çalışmış ancak milletimiz, ülkemizin bekası için fedakarca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planına engel olmuştur.

Şeytana ruhunu satan, Müslüman görünümlü haçlı yardakçısı, hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan yetiştirdiği cinayet örgütüne, 'Türkiye'yi vurun' emri verdi. Kuzu postuna bürünmüş, kudurmuş şeytan ruhlu canavarlarını milletimizin üzerine saldı. Milletimiz, silahsız ve savunmasız sokağa çıkıp bedenlerini siper ederek, tankların altına yatıp, tankların altında ezilerek, ölerek darbeye karşı çıkmış, hain darbe girişimini engellemiştir."

Vali Atik, "Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak canlarını hiçe sayan Siirt halkı; Valisiyle, Sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yekvücut olarak, darbe gecesinden sonrada demokrasi nöbetlerine yoğun bir katılım göstererek, ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamak isteyen karanlık güçlere karşı devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmış ve tarihi bir duruş sergileyerek, en güzel cevabı vermiştir.

Hain darbeye karşı dik duran tüm Siirtli vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara FETÖ/PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir.

Bundan sonra hepimize düşen görev; Fethullahçı Terör örgütüyle birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer cinayet ve ihanet çetelerinin kökünü hep birlikte kurutmaktır. Aksi halde yarın Mahkemeyi Kübra'da bunun hesabını veremeyiz. Bize bağımsız ve hür bir vatan bırakan şehitlerimizin yüzüne bakamayız.

Bu duygularla, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik ediyor, 15 Temmuz'da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine darbe vurmak isteyen hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Son söz olarak diyorum ki, şehitler ölmez vatan bölünmez" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.