Bu haber kez okundu.

SGK İl Müdürü İlbaş’tan Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı
banner229

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdulcelil İlbaş Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

SGK İl Müdürü İlbaş kutlama mesajında şunları kaydetti.”Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftası kutlu olsun."

Sosyal Güvenlik, gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan risklere karşı "insan hakkı" ve esas itibarıyle de "devlet görevi" olarak primli ya da primsiz sistemlerinin kullanılması suretiyle kişilerin güvence altına alınmasıdır.

Dünya Sosyal Güvenlik tarihinin en önemli ve en büyük reformlarından biri olan "Sosyal Güvenlik Reformu" ile üç ayrı kurumla sunulan ve sigortalıların çalıştıkları statüleri itibarıyla ayrı emeklilik ve sağlık sistemlerine tabi olduğu, bazı kesimlerin sağlık sigortası kapsamında yer almadığı bir sosyal güvenlik sisteminden tek çatı altında birleşen ve ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındı bir sisteme geçilmiştir.

İllerde hatta en uzak ilçelerde dahil yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, 140' dan fazla e-devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden prim yatırmaya kadar birçok hizmette anında ve kolaylıkla ulaşılabilen bir yapıya  dönüşmenin gururunu yaşıyoruz.

2002 yılından bu yana uygulanan başarılı sosyal ekonomik politikaları sonucu; Sosyal Güvenlik sistemimiz yıldan yıla gelişme kaydetmiş, hizmet verdiğimiz ve sorumluluğunu taşıdığımız kesim her geçen gün artmıştır. 2002 yılında 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 2020 Şubat ayı itibariyle %83'lük artışla yaklaşık 21,9 milyon kişiye,  2002 yılında 6,5  milyon olan gelir ve ödenen kişi sayısı 2020 Şubat ayı itibariyla %100'lük bir artışla yaklaşık 13 milyon kişiye ulaşmıştır.

İl olarak yenilenen binamız ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz ile yurt genelinde 81 Sosyal Güvenlik İl müdürlüğümüz ve 583 Sosyal Güvenlik Merkezimiz, yerinden hizmet anlayışının gereği olarak Vatandaşlarımızın her türlü taleplerini karşılamakta, sorunlarını yerinde çözmekte ve ihtiyaçlarını anında cevap vermektedir.

Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeyinde en yüksek artış Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleşmektedir. Memnuniyet sıralamasında tüm kamu kurumları arasında kurumumuzun sürekli üst sıralarda yer alması hiç kuşku yok ki tüm Personelimizin özverili çalışmalarının bir sonucudur.

Sosyal Güvenlik sisteminin Çağın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürdürülebilirliği ile ilgili çalışmalarımız gelecek dönemlerde de hız kesmeden devam edecektir.

Genel sağlık sigortası yürütülmesi en zor kamu hizmetlerinin başında gelmektedir. Tüm dünyayı derinden etkileyen, adeta günlük yaşamı durma noktasına getiren COVİD-19 salgını sürecinde Dünyanın önde gelen ülkeleri bile Sağlık Hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp, sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz  ve Devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde Ülkemiz Dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır.

Sosyal Güvenlik reformu kapsamında hayata geçirilen genel sağlık sigortası sayesinde ülke nüfusunun tamam devlet güvencesi ile sağlık sigortası kapsamına alınmış ve sağlıktan faydalanma imkânına kavuşmuştur.

Kurumumuzca gerçekleştirilen bu başarılı çalışmaların mimarı olan Sosyal Güvenlik Kurumumuzun değerli çalışan personelleri ve İl  müdürlüğümüz değerli çalışanları ile yurt genelinde değerli tüm çalışma arkadaşlarıma özellikle salgın sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmalarımız ile bütün Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik haftasını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.