Bu haber kez okundu.

SGK İl Müdürü İlbaş’tan Sigortalılar ve İşverenlere Çok Önemli Uyarı
banner229

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yasallaşan Vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin sigortalı ve işverenlere uyarılarda bulundu. 
İlbaş, yapılandırma için son müracaat tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu açıkladı.

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yapılandırma çerçevesinde SGK'nın da alacaklarının yapılandırma kapsamına dahil edildiğini açıklayan SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, "Vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması ile 7143 sayılı kanun 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yasallaşmış oldu.

Bu çerçevede de SGK’nın da alacakları yapılandırma kapsamına dahil edilmiş oldu. Geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz yasal düzenlemelerde de kıyasladığımız zaman son 1 yılda yapılan düzenlemelerden en iyisi bu düzenleme. Bunu ısrarla vurgulayarak bundan vatandaşların faydalanabilmesinin imkanlarını çoğaltmaya çalışacağız.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum 31 Mart 2018 tarihi öncesinde gerçekleşmiş olan alacakların tamamı yapılandırma kapsamına giriyor. Bunun içinde sigorta primi borçları, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primi bu yapılandırma kapsamına alınmış oldu. Yine isteğe bağlı sigorta prim borçları, topluluk sigortası prim borçları, 31 Mart 2018 tarihi önce bitirilmiş olan inşaatların asgari işçilikten dolayı çıkmış olan fark prim borçları, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, idari para cezaları, üçüncü kişilerden kaynaklanan rücu alacakları ve Bağ-Kur prim borçlarının tamamı yapılandırma kapsamına girmiş oldu.

Yapılandırmaya müracaat şekli zaten kurumumuzca hazırlanmış olan genelge ile belirlenmiş, ekinde olan formla da müracaatın nasıl yapacağı şekle bağlanmış oldu. İşverenlerimiz de müracaatlarını online ortamda yapabilmektedirler. Sonuçlanma yapıldıktan sonra ilgililere iadeli taahhütlü olarak tebligatlarımızı yapılandırmış haliyle bildiriyoruz.

Yapılandırma yapıldıktan sonra borcun ana parasını gecikme zammı ve gecikme faizini ayırıyoruz. Ana paranın üzerine işleyen gecikme faizi ve gecikme zammının tamamını kaldırıyoruz. Dönemler itibariyle TEFE, ÜFE, YÜFE değişim oranlarını esas alarak yeni bir gecikme tutarı belirliyoruz. Bu tutarı belirledikten sonra kişiye peşin ödeme, 6 taksit, 9 taksit, 12 ve 18 taksit şeklinde ödeme hakkı veriyoruz.

Bu ödeme hakkını verdikten sonra müracaatlar il müdürlüklerine yapıldığı için il müdürlükleri tarafından kişinin talep ettiği tutar üzerinden yapılandırma işlemine başlamış oluyoruz. Peşin ödeme talebinin kabul edilmesi halinde ana para üzerinde işletmiş olduğumuz YÜFE’ye göre tespit edilen tutarın yüzde 90’nını tekrar kaldırıyor sadece ana para ve YÜFE’nin yüzde 10’nu almak kaydıyla borcun tamamından feragat etmiş oluyoruz. Eğer idari para cezalarıyla ilgili bir müracaat varsa idari para cezalarının da yüzde 50’sini siliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ne mezunu acaba ???* 6 yıl önce

kendisi ne mezunu acaba kim tuttu elinden

Misafir Avatar
Hakan 6 yıl önce @ne mezunu acaba ???*

ne mezunu acaba? diyen şahıs adresinin ver bana müdür beyin diplomasını getirip göstereyim.

Beğenmedim! (0)