Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın Husumetli İki Aileyi Telekonferansla Barıştırdı
banner229

Siirt’te kısa süre önce aralarında yaşanan tatsız olay sonucu husumetli olan iki aile, kentin önde gelen kanaat önderlerinden büyük mutasavvıf Şeyh Muhammed El Hazîn (k.s.) Hazretlerinin soyundan, Şeyh Şerafeddin’in torunu Şeyh Muhammed Kazım’ın (k.s) oğlu olan Şeyh Muiniddin Aydın’ın devreye girmesiyle son buldu.

Siirt’te kısa önce İkizbağlar (TOM) köyünde ‘Usluoğlu’ ve ‘Akar’ aileleri arasında yaşanan tatsız olay sonucu husumet oluşmuştu. İki aile arasında devam eden husumet, Şeyh Muiniddin Aydın’ın tarafları bir araya getirip sulh sağlamasının ardından barış yemeğiyle son buldu.

Yalova’da bulunması itibariyle telekonferans yoluyla katıldığı barış yemeğinde bir konuşma yapan Şeyh Muiniddin Aydın, husumetin insanoğluna yakışmadığı belirterek, husumeti sonlandıran iki aile mensuplarına, “Böylesine köklü, böylesine büyük ve onurlu iki aileyi bir araya getirip barışı gerçekleştirmek bizim için büyük bir sevinçtir. Allah hepinizden razı olsun. Sulhunuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Barışın İslam’daki yerine değinerek, barışı sağlamada emeği geçen herkese teşekkür eden Şeyh Muiniddin Aydın, bu barışın kalıcı olması dileğinde bulundu.

Hep beraber kılınan namazın ardından, şahitler huzurunda Kur’an-Kerim’in altından geçen iki aile büyükleri arasında barış sağlandı. Aile fertlerinin kucaklaşıp helalleşmesinin ardından taraflar hep beraber yemek yedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.