Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın, Bir Barışa Daha Vesile Oldu
banner229

Siirt çevresinde yüzlerce kan davasının çözümüne aracı olan dini kanaat önderlerinden Nakşi Şeyhi Muiniddin Aydın bir barışa daha vesile oldu.

Bu güne kadar sayısız barışı sağlayan İlimizin önemli şahsiyetlerinden Şeyh Müiniddin Aydın’ın girişimleri ile iki aile arasında gerçekleşen bıçaklı sopalı kavga daha büyümeden barışla sonuçlandırıldı.

Mehmedi ailesinin  Tan ve Esen kolları arasında barışı sağlamak amacıyla divan da yemekli bir tören düzenlendi.

Barış töreninde Kuranı Kerim tilaveti ve duanın ardından dinimizde barışın önemine değinen Şeyh Muiniddin Aydın Hucurat süresinin “Müminlerden iki grup birbiriyle çarpışacak olursa, derhal müdâhale ederek aralarını düzeltin.” 9. ayetinin hükümlerini hatırlattı.

Şeyh Muiniddin Aydın, “Bizim buradaki görevimiz buradaki olayı tatlılıkla, güzellikle barıştırarak sonlandırmak. Bu arada çok emek veren olmuştur. Allah hepsinden razı olsun. Bir toplumun en başta sahip olması hicap eden durum husus birlik ve beraberlik halinde yaşamasıdır.

Birlik ruhunu kaybeden cemiyetler her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Onun için dinimizde birlik beraberlik korunması fitne ve felaketlerin üzerinde önemle durulması lazım. Muhterem kardeşler malumunuz bu olayda inşallah barışla noktalanacaktır. Barış olsun nasıl olursa olsun. Bizim kanaatimiz budur.

Bu vesileyle bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimize sonsuz şükranlarımızı bildirir, barışın kalıcı olmasını yüce Allah'tan temenni ve niyaz ederim"diye konuştu.

Törende daha sonra  Tan ve Esen ailelerinin bireyleri  bir birleriyle barıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.