Bu haber kez okundu.

Şeyh Faraç Camii İnşaatı Hızla İlerliyor
banner229

Bin 120 metrekare arsa üzerinde inşaatı devam eden Şeyh Faraç Camisinin inşaatı hızla ilerliyor. Cami inşaat çalışmalarının tamammlanmasıyla birlikte Şeyh Faraç camisinin Ramazan ayında ibadete açılması hedefleniyor.

 Siirt’in tanınmış İş Adamı Beşir İlçin tarafından yapımı üstlenilen caminin yapımı hızla devam ediyor.

Siirt’in Tınaztepe mahallesinde bulunan 35 yıllık Şeyh Faraç Camii, yer altında bulunan su kaynakları sebebiyle, yaşanması muhtemel tehlikelere karşı yıkılarak, yeniden inşa edilmeye başlanmıştı.

Uzun yıllar dini görevlerin yerine getirildiği caminin, yaklaşık 13 metre derinlikteki yer altında birden çok kuyunun olduğu ve bu nedenle yer altındaki zeminin yumuşamasıyla, tehlike arz etmesi muhtemel olduğu saptanmıştı.

Tehlike arz eden Şeyh Faraç Cami, Siirt’in tanınmış ve aynı zamanda hayırseverliğiyle de bilinen Siirtli iş adamı Beşir İlçin bu caminin yapımını üstlendi.

Özel yapım şirketine ait Batman ilinde tek iş makinesi olan “Fore Kazı” isimli iş makinesi, ilk olarak caminin ana taşıyıcı kolonlarını oluşturmak üzere, inşa alanının yer altını 13 metre delmek suretiyle, 65’lik ebadında kalıplar kullanılmak üzere 78 adet kolon yolu açılarak inşaatına başlanmıştı.

Hayırsever işadamı Beşir İlçin yaptığı açıklamada, caminin temelini “Fore Kazı” isimli iş makinesinin açtığı kolon yolları ile yapıldığın, yumuşamış yer altı zeminini iyileştirme ve güçlendirerek yapıldığını ve olabilecek en şiddetle depreme dayanıklı şekilde inşaatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçin, Camide alt kat, üst kat ve mahfil olacak ve aynı anda camide 2500 kişi ibadet edebilecektir. Bir büyük 6 küçük kubbesi, 2 minareli cami İnşası halkımızın gönül zenginliği ile tamamlanacaktır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali çaycı 6 yıl önce

Allah yırham m mlelle mhfus Allah yırham ummok hacci baba Allah seni kazadan ve beladan korusun Allah yar ve yardımcın olsun ustam benım siirt tin gururu

Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Beşir bey sizi canı gönülden kutluyorum. Asaletiniz ve hayırseverliğiniz nesillerce takdirle anılacaktır.

Avatar
ali çaycı 6 yıl önce

sayın abem nerede siirt tin iş adamları fazla reklama gerek yok her kes senın gibi ve senın yürüdüğün yollarda yürümeli siirt senınle gurur duyuyor Allah yar ve yardımcın olsun Allah tutuğunu altın etsin ustam asil mustam

Avatar
ali çayci 6 yıl önce

sayın ustam ker kes senın gibi bu düşünce sahibi olsa ihtiyac sahibi kalan hiç bir yer ve ya vatandaş kalmıyacak Allah yar ve yardımcın olsun asil ustam

Avatar
Sabri 6 yıl önce

Taş kaplama işi yapılır