Bu haber kez okundu.

SESOB Başkanı Ayyıldız, Başbakan Davutoğlu'na Esnafın Sorunlarını Anlattı
banner229
Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı M.Rıfat AYYILDIZ, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantıda, ilimizde ve Bölgede yaşanan olaylar ile ilgili bilgiler verdi.
Başbakanlık Çankaya köşkünde yapılan toplantıya Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN başkanlığında bölgemizden 38 ilin Esnaf ve Sanatkârlarının temsilcileri katıldı. Bölgemiz adına TESK’i temsilen Siirt, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şırnak ve Mardin Birlik başkanları söz alarak bölge sorunlarını aktardılar.
Birlik Başkanı M.Rıfat AYYILDIZ, sözlerine mevcut hazirunu üç dilde selamlayarak başladı ve Bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı en fazla etkilenen kesimin Esnaf ve Sanatkârlar kesimi olduğunu ve iş yapamaz hale geldiklerini, bölgeye acilen barışçıl bir çözüm getirilerek Esnaf-Sanatkârın ve bölge insanının rahat bir nefes almasının sağlanması gerektiğini belirtti.
İlimizde kurulan ve 48 sivil toplum örgütünden oluşan Barış Meclisinin yaptığı çalışmalar hakkında Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’na bilgilendirmelerde bulunulurken, Yapılan bu çalışmalardan memnun kaldığın ifade eden Başbakan DAVUTOĞLU, bu tür sivil hareketlerin bölgede her ilde kurulması gerektiği yönünde tavsiyede bulundu.
Esnaf ve Sanatkârın Bağ kur ve SSK primlerinin yüksek olduğunu, ilimizde mevcut 6260 Bağ-Kur’lunun düzenli prim ödemelerinin %10 civarında olduğu belirterek, 568,00 TL olan Bağ-Kur priminin makul bir seviyeye getirilmesi, Vergi borçlarının, Kredi borçlarının Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının faizsiz ertelenmesini talep edildi.
Siirt nüfusunun büyük bir kısmının gelirinin Tarım ve Hayvancılık olduğunu ifade ederek ilimizde geçen 2015 yılında 25 bin ton yaş fıstık rekoltesi elde ettiklerini, 7 bin tonun ticaret borsamız olmadığından dolayı Gaziantep ilimiz üzerinden Antep fıstığı olarak Arap ülkeleri Avrupa ve Çin’e ihraç ettiklerini belirterek bu durumun ilimiz ekonomisini olumsuz etkilediğini, dolayısıyla ilimizde de Ticaret borsasının kurulmasını da talepler arasında yer aldı.
Kalkınma Ajanslarının mevcut işleyişiyle sadece belli bir kesime hitap ettiğini, gerekli düzenlemelerin yapılarak başta Esnaf ve Sanatkâr olmak üzere her kesime hizmet verebilmesi sağlanması gerektiğinin de dile getirildiği toplantıda Ayyıldız, Doğu ve Güneydoğuda yaşanan olayların son bulması, Huzur ve Sükûnetin egemen olması, halkın refah içinde tekrar normal hayata geçmesi, oluşan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için de talepte bulunularak, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
Çankaya köşkünde yapılan toplantının ardından toplantıya katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının Genel Başkanları ve bir temsilcisiyle ortak basın toplantısı düzenlendi. TESK adına temsilci olarak Birlik Başkanı M.Rıfat AYYILDIZ katılarak basını bilgilendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf 8 yıl önce

ne o rıfat bey başbakan'a gidip terörle mücadelede siirt'te çaya zam mı yaptık demiş.

yoksa terörden zarar gören esnaflarımızın darboğazdan çıkması için binbir çeşit projelermi yaptıklarını söylemiş.