Bu haber kez okundu.

Şengöz, Et Fiyatlarının Düşmesi İçin Öneride Bulundu
banner229

Siirt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ali Şengöz, et fiyatlarının düşmesi için modern büyükbaş besi çiftliklerine ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sosyal kalkınmaya yönelik çeşitli hibe projelerini desteklediklerini söyledi.

Türkiye'nin büyük baş hayvancılık çiftlikleriyle Avrupa ülkelerinin çok gerisinde kaldığını ve bunun da et fiyatlarına yansıdığını belirten Birlik Başkanı Şengöz, "Siirt, 1 milyonu aşan küçükbaş hayvan sayısıyla Van'dan sonra bölgede en fazla hayvancılık yapılan ildir. Ancak bir kilo et fiyatı 50 TL'ye dayanıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi küçükbaş hayvancılığın ana merkezidir. Ülkemizde neredeyse küçükbaş hayvancılığın yarısı bu bölgede yapılıyor. Genel anlamdaysa ülkemizde tarım ve hayvancılığına ayrılan alan yüzde 15 dolayındadır. Avrupa ülkelerine ise bu rakam belki yüzde 1 veya 2 dolayında olmasına rağmen rasyonel projelerle et fiyatları kontrol altındadır. Yani Avrupa ülkelerinde bilhassa Almanya'da et fiyatları halkın alım gücüne göredir" dedi.

Et fiyatlarının kontrol altına alınması için modern çiftliklerin kurulması gerektiğini aktaran Şengöz, "Modern besi çiftliklerinin kurulması gerekir ki, büyük baş hayvan sayısı hızlı bir şekilde arttırılmalıdır.

Genç çiftçi ve kırsal kalkınma yatırımları noktasında hayvancılığın gelişmesi gibi çok çalışmalar yapılıyor. Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği olarak destek alan 4 bin 60 üyemizi bu konuda bilgilendiriyoruz. Ayrıca erken kuzu kesiminin önüne geçilmesi gerekiyor. Çünkü erken kesilen kuzular et verimini de ciddi anlamda düşürüyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahoo 7 yıl önce

başkan efendi biz büyük baş hayvan eti zaten tüketmiyoruz siirt koyun ve keçi dolu her taraf hayvan..zalim ve imansız hayvan sahipleri fırsatçılık yapıyor..sen onu engellee...

Avatar
Ahmo 7 yıl önce

Efendi eyi demiş hoş demiş sen erken kuzu kesimini engellemek için yetkililer nezdinde girişim yap önce burada ahkam kesmek kolay