Bu haber kez okundu.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün Adı  Beğendik Parkında Yaşatılacak
banner229

Kanun Hükmünde Kararname ile Beğendik Belediye Başkan vekilliğine atanan Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Beğendik beldesinde yapılan parka  şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı verildi.

Beğendik Belediye Başkan vekilli ve Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, şehitlerin unutulmaması ve yaptıkları kahramanlıkların gelecek nesilere aktarılması için her türlü çalışmanın devam edeceğini belirtti. 

Beğendik Belediye Başkan vekilli ve Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlerin olduğunu, insanın ulaşabileceği en büyük ve kutsal mertebenin şehitlik olduğunu, bu mertebenin herkese nasip olamayacağını belirterek, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün “Bu devlet bana çok yatırım yaptı. Nerede değerlendirmek isterse oraya giderim.” felsefesiyle hareket eden, vatanına milletine adanmış bir hayat yaşadığını, vatan uğruna şehit olduğunu söyleyerek onun hayatıyla, mücadelesiyle, yaptıklarıyla yüreklere kazınan isminin şimdi de bu parkta yaşayacağını dile getirdi.

Şeker “Bayrağımız dalgalanıyorsa, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk gibi şehitlerimize, bu vatan evlatlarının çelik gibi imanına ve yüreklerine borçluyuz. Vatan ve şehadet dendiğinde kalpleri titreyen, yüreği kabaran evlatlarımıza borçluyuz. Onlara layık olabilmenin tek yolu, uğrunda öldükleri bu vatan üzerinde barışın, sevginin, merhametin sesini yükseltebilmektir. Bin yıldır bu topraklar üzerinde kederi, sevinci, mutluluğu adeta bir ekmek gibi paylaşan bizler, bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozan terör odaklarına fırsat vermesin.” dedi.

Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016 tarihinde, makam odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.