Bu haber kez okundu.

Şehir İçinde Radar Hız Kontrolü Yapılmaya Başlandı
banner229

Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Siirt ilimizde de radar hız kontrolü yapılmaya başlandı.

Halkımızın güvenli bir şekilde seyahatini yapabilmeleri, özellikle yaralanmalı-ölümlü kazaların aşırı hız nedeniyle meydana geldiği göz önünde bulundurulduğunda bu kazaları minimuma indirerek vatandaşların can ve mal güvenliklerin en üst seviyede korunması, algılanan yakalama hissi uyandırarak vatandaşların Hız konusunda daha bilinçli hale getirilmesi amacıyla il merkezinde değişik gün ve saat dilimlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce “Radarla Hız Kontrolü” yapılmaya başlandı.

Trafik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada; amaçlarının şehir içi trafiği düzenlemek ve yaşanabilecek kazaların mümkün olduğunca önüne geçebilmek olduğunu söyledi.

İlimizde mobil radar uygulamalarına başladıklarını belirten yetkililer,"Bu uygulamalardaki amacımız, kimsenin canını yakmak veya ceza yazmak değil. Gerekli anlamda şehir içi trafiğini, tertip ve düzen anlamında terbiye etmek. Mobil radar cihazımız, istediğimiz zaman kullanımımıza hazır vaziyette bekliyor.

Uygulama kapsamında mobil radar uygulamasının yapıldığı bölgeye yaklaşık 300 metre önceden hız kontrolü yapıldığına dair bilgilendirme levhası konuluyor."

Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için ilimizde radarla hız kontrolleri sabit ve seyir olarak yapılacak olup, Vatandaşlarımızın kurallara uyarak yasal mevzuat sınırları içerisinde araç kullanmalarını rica ederiz.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Ekipleri, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yaya geçitlerinde araç sürücülerimiz yaya yoluna yaklaşırken yayalara öncelik hakkını verecekler. Yayalar araçlar duramayacak kadar yakınsa yaya yollarından geçmeyecekler, onları bekleyecekler. Bu algıyı kendi ilimizde de oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahattin 5 yıl önce

Orda hız sınırı elli mi olur.akıl var mantık var.arabayı bırksn 70 hızla gider.

Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Bahattin bey size katılıyorum, ayrıca şehir içinde yaşanan trafik sorunu hala görmezden geliniyor. Kırmızı ışıkta durmak neredeyse ayıp oldu, kimse ışıkları takmıyor. Kaldırımlar park yeri haline gelmiş umursayan yok. Tek yönlü yollarda ters yönden gitmek artık moda haline geldi. Ben eleştirmekten sıkıldım ama Trafik şube müdürü be Trafik polislerinin hiç umurunda değil. Bu kuralsızlığa sebep olan yetkililer ve Trafik polislerine hakkımı helal etmiyorum.

Avatar
Dilaver 5 yıl önce

Güzel bir uygulama,can güvenliği her şeyden daha önemlidir.İnşallaj bu uygulama devam eder.

Avatar
siirtli çaycı 5 yıl önce

sayın tırafik şubemüdürü araya buraya radar koyacağına şu siirt eskidevlet hastedının yol yanın dakinin kaldırımıboşaltırsan iyive makbulegeçer orası kaldırım değil bir otopark olmuş ve almış başını gidiyor