Bu haber kez okundu.

Savaş Mağduru Çocukların Eğitim Sevinci
banner229
Siirt'te yaşamlarını sürdüren Suriyeli öğrencilere, kendi dillerinde eğitim veriliyor.
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye 'ye sığınan ve geldikleri Siirt'te hayatlarını sürdüren Suriyelilerin çocuklarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın iş birliğiyle 14 Eylül Ortaokulu'nda eğitim verilmeye başlandı.
Suriye müfredatının yanı sıra Türkçe eğitimin de verildiği okulda 63 Suriyeli öğrenci, yarım kalan eğitimlerini tamamlayacak olmanın sevincini yaşıyor. -"Ensar görevimizi yerine getiriyoruz" Suriyeli öğrencileri eğitim gördükleri okulda ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, yaptığı açıklamada, kayıt altına alınan Suriyeli öğrencilere kendi öğretmenleri tarafından eğitim verildiğini söyledi.
Okulda Suriyeli öğrencilerin eğitim görebileceği sınıfların tahsis edildiğini ifade eden Suay, şöyle konuştu: "Bizim mesaimiz sona erdikten sonra kayıt altına alınan Suriyeli çocuklar burada eğitim görüyor. Bazı sivil toplum örgütlerimizin destekleri ve müdürlüğümüzün katkılarıyla öğrencileri 1'inci sınıftan 7'nci sınıfa kadar ayırdık. Suriyeli öğrencilerimiz, kendi öğretmenleri gözetiminde eğitim ve öğretimlerini burada yıl sonuna kadar devam ettirecekler." Suriyeli muhacirlere destek olmaya devam edeceklerini aktaran Suay, "Gerekirse bu öğrencilerimizi kendi okullarımızda da istihdam edeceğiz. İsteyenler kendi dillerinde burada eğitim ve öğretimlerini sürdürebilecek. Hiç kimsenin bu duruma düşmesini istemeyiz. Allah kimseyi muhacir etmesin. Biz de ensar görevimizi yerine getirmek suretiyle bu kardeşlerimizi bağrımıza basacağız" diye konuştu.
Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulun koordinatörü ve İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Mehmet Faruk Süzgün de çocuklara 11 öğretmen tarafından eğitim verildiğini anlattı. Öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Süzgün, "Şu anda 63 öğrencimiz var. Bu sayı her gün artıyor. Bununla birlikte Suriyeli öğretmen ve öğrencilere yönelik Türkçe ve İngilizce kursu açmayı da düşünüyoruz" dedi.
-"Türk bayrağı altında milli marşımızı okuduk"
Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar ise Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını ve kendi kültürlerini yaşamalarına imkan sağladığını söyledi. Elmatar, şöyle devam etti: "Bu okulda Türkçe, Matematik, İngilizce ve Fen Bilimleri gibi dersleri vermeye çalışıyoruz. Bunların yanında çocuklarımızın kendi dillerini unutmamaları için özellikle Arapça'ya önem veriyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Türk bayrağı altında kendi milli marşımızı okuduk. Bundan dolayı Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Çok mutlu olduk." Suriyeli öğrenciler de kendi dillerinde eğitim görmenin sevincini şarkılar söyleyerek dile getirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.