Bu haber kez okundu.

Satranç Turnuvasının Ödülleri Verildi
banner229

Siirt Halk Sağılığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasında başarılı olanlara ödülleri Siirt Devlet Hastanesinde düzenlenen bir törenle verildi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen minikler, küçükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen satranç turnuvası dört hafta sürmüştü.

Satranç Federasyonu İl temsilcisi Serdar Özyeşil satranç sporunun son yılarda büyük bir atılım içerisinde olduğunu belirterek bu sporla ilgilenen sporcu sayısının 300’ e ulaştığını belirtti. Bu sporu sevdirmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Özyeşil “  Bu sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz.Bu kapsamda ana okullarında bile eğitim çalışmaları düzenledik.Halen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz satranç kursumuz devam ediyor.

Bu çalışmalar sayesinde  sporcu sayısı 300 e ulaştı.Bunlardan 78 si minikler kategorisindedir .

Daha önceki yıllarda miniklerde Türkiye Şampiyonasına katılacak sporcu bulamadığımız için il dışından sporcu götürüyorduk.” Dedi.

Düzenledikleri yarışmanın büyük ilgi gördüğünü belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr.Erol Emre Ömür tüm katılımcılara teşekkür etti. Sağlık bakanlığı olarak fiziksel sporların yanı sıra mantalite sporlarını da desteklediklerini belirten Dr.Ömür şöyle dedi “Biz herkesin bir sporla ilgilenmesini istiyoruz.Sağlık Bakanlığı olarak fiziksel sporların yanı sıra mantalite sporlarını da destekliyoruz.Bu amaçla bu yarışmayı düzenledik. Herkesi bir sporla ilgilenmeye ve yapmaya davet ederken minik sporcularımızın da anne babalarını bir sporla ilgilenmeye teşvik etmelerini istiyoruz.”

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkında sporu önemsediklerini ve teşvik ettiklerini belirtti. Yarışmaya katılan sporcularla anne ve babalarını kutlayan Taşkın, belediye olarak ta vatandaşların spor yapmaları için çeşitli hizmetler yaptıklarını söyledi.

Törende daha sonra ilimizde satranç sporuna katkı da bulunan kişilerle yarışmalarda ilk ona giren sporculara ödülleri  Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, vali yardımcısı Yunus Koç, İl Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Kültür Müdürü Remzi Uslu  ve bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri tarafından verildi.

Dereceye girenlere satranç takımı, tablet, bisiklet ve benzeri hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.