Bu haber kez okundu.

Şal-Şepik Kumaşı Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler Arasına Alınıyor
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören,Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, Eruh Halk Eğitim Müdürü  Seyfettin Çelik ile beraber Milli eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük'ü ziyaret ederek,şal-şepik kumaşının kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasına alınmasını sağladılar.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, yaptığı açıklamada; Bundan yüzyıllar öncesinde bölgemizin önemli bir gelir ve sanat eseri olan şal-şepik kumaşı, diğer el sanatları gibi teknolojinin gölgesinde kalarak kaybolmaya yüz tutmuştu.

Siirt’in Eruh ilçesinde tekrar canlandırılmaya çalışılan bu sanatsal mesleğe,Eruh Belediye Başkanımız Cevher Çiftçi Eruh Halk Eğitim Müdürümüz Seyfettin Çelik ile beraber Milli eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük'le yaptığımız görüşmeler sonucu kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasına alınmasına katkıda bulunduklarını söyledi.

Ören, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük bey’i ziyaret edip kumaşın önemini aktardıklarını, Şal - Şepik kumaşının Mezopotamya topraklarında dokunan , çevre ve insan üzerinde hiçbir zararlı etkisi olmayan yüzde yüz tiftikten elde edilen kumaşın yazın serin kışın sıcak tuttuğunu, insandaki elektriği alarak stressiz bir yaşam sunduğunu ,Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şal- şepikten üretilen kumaşlardan ceketler giymesiyle kumaşımızın kalite ve değer açısından önemi aşikar olduğunu ifade etti.‬

‪Şal Şapik kumaşının özellikleri :

Şal Şapik kumaşı. Doğal ve uzun ömürlüdür. Güveye karşı korunduğunda 20-30 yıl deforme olmadan kullanılabilir. yüzde yüz tiftikten el dokuması ile elde edilen bir kumaştır. Eni asgari 28 cm , azami 33 cm’dir .Kumaş saf tiftikten imal edildiği için insandaki elektriği alır, yazın serin, kışın sıcak tutar. Zararlı güneş ışınlarını geçirmez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.