Bu haber kez okundu.

Şal Şepik Kumaşı Coğrafi İşaret Aldı
banner229

Siirt’in tescilli ürün sayısı artıyor. Perde Pilav, Battaniye, Pervari Balı, Büryan ve diğerlerinin ardından bir ürünümüzün daha Siirt’e ait olduğu tescil edildi.

Yaklaşık 50 yıl aradan sonra Eruh Halk Eğitim Merkezinin üretmeye başladığı tiftikten yapılan şal şepik kumaşı coğrafi işaret aldı.

Eruh Belediyesinin Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru kabul edildi ve coğrafi işaret tescili yapıldı. Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi tescilin yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu tescilin ilçenin tanıtımına önemli katkı yapacağını belirterek “ Asırlar boyu ilçemizde dokunan ancak  son 50 yıldır unutulan şal şepik kumaşı son yıllarda Halk Eğitim Merkezimiz tarafından üretimine başlanan şal şepik kumaşının coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapıldı.

Bu tescil ekonomik yararının yanında ilçemizin tanıtımına önemli katkılarda bulunacak. Bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Eruh ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Çelik’te yıllardan beri harcadıkları emeğin bir yansıması olan bu tescilin yapılmasından dolayı sevinçli olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.