Bu haber kez okundu.

Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırma ve Tedavilerine Yönelik İşbirliği Protokolü İmzalandı
banner229

Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYMER) ile Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında sokak hayvanlarının korunması ve tedavisine yönelik “Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırma ve Tedavilerine Yönelik İşbirliği” protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen törende, protokolü Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ve Rektör Prof. Dr. Murat Erman imzaladı.

İş birliği protokolüne göre; yaralı olduğu için vatandaşlar tarafından Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen hayvanlar, belediye yada vatandaşlar tarafından hayvan hastanemize getirilerek  gerekli tedavi ve bakımları yapılabilecek. Tedavi edilen hayvanlara küpe takılarak kayıt altına alınmaları da sağlanacak.

Protokol hakkında demeç veren Siirt Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın; “Şehrimizdeki bakıma ihtiyacı olan sahipsiz hayvanlarımızın gereken tedaviyi alabilmesi için üniversitemizle bu bir protokolü imzaladık. Bu sayede ilimizde ki sahipsiz sokak hayvanlarıyla da ilgili rahatsızlıkları giderebileceğiz.” dedi.

“İlimiz, önemli bir açığı daha üniversitemiz sayesinde kapatılabilecek.”

Üniversitemiz ve Siirt Belediyesinin ortaklaşa yaptığı çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman; “Açıldığı günden beri hızla büyüyen veteriner fakültemiz, hayvan hastanesinin de açılması ve yeterli donanıma sahip olması ile birlikte ilimizin, önemli bir açığı daha üniversitemiz sayesinde kapatılabilecek. Yeni bir hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam eden Sayın başkanımıza şehrimize gösterdiği bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ve protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İmza Törenine Siirt Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aytek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Şındak, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekin Şahin, Dekan Yrd.  Dr. Mustafa Barış Akgül, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Adnan Memduhoğlu, Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.