Bu haber kez okundu.

SAĞLIK OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ
banner229
Sağlık okuryazarlığı, kişinin sağlıkla ilgili etkin ve uygun kararları verebilmesi için sağlık bilgilerini okuma, anlama ve kullanma kabiliyetidir. Sağlık sisteminin nasıl kullanılabileceği ve bu sistemden nasıl yararlanılabileceğinin bilinmesi de bu tanımın içinde yer alır.
Toplumun her ferdi sadece okuma ve anlama değil, sağlıkla ilgili karar verebilmeyi sağlayacak kadar sağlık bilgilerine sahip olmalıdır. Bu kapsamda Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Üreme Sağlığı Eğitimcileri tarafından Ulus Mahallesi ve Barış Mahallesinde bulunan Toplum Merkezlerinde eğitimler düzenlenerek, Sağlık Okuryazarlığı ve sağlık personeli ile hasta arasındaki etkili iletişim irdelenmiş olup gerekli bilgilendirmeler yapıldığı öğrenildi.
Sunumda aynı zamanda sağlık okuryazarlığı bilgisine sahip olmanın sağlık harcamalarının azalmasına da etki edeceği vurgulandı.
‘Sağlık Okuryazarlığı’ eğitimi ile ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, “Sağlık okuryazarlığı sağlık profesyonellerinin mesleki tatmin, doğru iletişim kurabilme ve klinik becerilerini doğru kullanabilmesine olanak sağlar. Sağlık hizmeti alanlar için ise bu eğitim sağlık personeli ile iletişimde anlaşılır bir dil kullanılabilmesi, kararlara katılmada daha fazla aktif rol alınması ve daha kaliteli sağlık hizmeti için uygun ortam yaratılması açısından önem taşımaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.