Bu haber kez okundu.

Sağlık Müdürlüğü Okullarda Eğitim Vermeye Devam Ediyor
banner229
Siirt Sağlık Müdürlüğü okulların 2. Yarıyılın açılmasıyla beraber “112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında eğitimlerine devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp organize edilen 112 Acil çağrı Merkezi’nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden Ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan “Yaşama Yol Ver Projesi” ilimizde bulunan yeni okulların katılımıyla devam ediyor.
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ARGE Birimi ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Biriminin organize ettiği tanıtım faaliyetleri kapsamında; Davut İLBAŞ İÖO ve Mevlana İlk Öğretim Okullarına gidilerek "Yaşama Yol Ver Projesi" tanıtıldı. Yaşama Yol Ver Projesi ile birlikte vatandaşların ambulansa yol vermek ve Siirt 112 Acil Çağrı Merkezini boş yere meşgul etmemek konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
Bu proje ile Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı, acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak Siirt 112 Acil Çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır.
Ancak ambulansın vakaya ulaşmasında önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi / verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler, ambulansların vakalara ulaşımını zorlaştırmakta ve hastaya ulaşma süresini uzatmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.