Bu haber kez okundu.

Ressam İpek, Ressam Halis, Açıkhava Reklamcıları Derneğinden Ödül Aldı
banner229

ARED Muş İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED)’in farklı illerdeki endüstriyel reklam sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek sektör arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sektörün ihtiyaç duyduğu konularda seminerler gerçekleştirmek amacıyla düzenlediği il toplantılarının üçüncüsü Muş’ta yapıldı.

Sektörün firma sahipleri, karar vericileri ve yöneticileri ile bir araya gelerek, ARED faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak, sektör hakkında sohbet etmek ve sektörel eğitim seminerleri düzenlemek amacıyla gerçekleştirilen ‘ARED Muş Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri´ne; ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, ARED İl Temsilcisi İnan Sur´un yanı sıra, ilimizden Abdulkerim İpek (İPEK REKLAM),Halis Güngör (RESSAM HALİS) ve bölgedeki firma sahipleri ile yöneticiler katıldı.

1974'ten beri fırçadan gelme Siirt’in ve Güneydoğunun ünlü ressamları Abdülkerim İpek (İpek Reklam),Halis Güngör (RESSAM HALİS) sektörde iz bırakan ressamlar olarak 170 kişi arasından seçilerek, ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’den ödüllerini aldı.

Abdülkerim İpek (İpek Reklam) ödül töreninde yaptığı açıklamada; 45 yıl sonra Açıkhava Reklamcıları Derneğinden almış olduğu ödülün kendisi için çok anlam ifade ettiğini ve kendisini bu ödüle layık gören ARED derneğine teşekkür etti.

Siirt’te 45 yıl önce bir sokak tabelasında gördüğü Yılmaz Güney'in fotoğrafından etkilenerek ressamlığa başladığını belirten Abdülkerim İpek, ilimizde ve bölgemizde iz bırakan ressamlar arasında yer aldı.

13 yaşında ilk çizimini yapan İpek, teknolojinin gelişmesi ve makinelerin çıkmasıyla fırçaların tarih olduğunu belirten İpek, 1971-74'te merkez ortaokuluna gittim. Resim yeteneğim çok iyi olduğu için bana fırça boya temin edip köhne bir yerde Cumhuriyet Garajında işyeri açtılar. Gündüzleri okuyor, akşamları da işyerimde çalışıyorduk. Fırçalarımı ve boyalarımı çok seviyorum” dedi.

Resim çizmeye 13 yaşında sokakta başladığını aktaran İpek, "Yılmaz Güney'in bir fotoğrafından etkilenerek ressamlığa başladığını ve Yılmaz Güney resminin kendisine ilham kaynağı olduğunu söyledi.

İpek, 1975 yılında öğretmen lisesini kazanarak, öğretmen olduğunu. Okul yıllarında 800 kişi arasında ikinci geldiğini. Okuldan mezun olduktan sonra ilk atamam kendi ilimize bağlı Yokuşbağlar köyünde öğretmenlik görevine başladığını söyledi.

Gündüz okulda ders verdiğini akşamları da iş yerinde fırça ile tablo yapan İpek, "Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini çok seviyorum, 2018 yılında öğretmenlik mesleğine son noktayı koyarak emekli oldum.

Özgen Pasajında 44 yıl çalıştıktan sonra Güres Caddesi, İNG Bank sokağında hizmet vermeye devam ettiğini belirten Ressam İpek, teknoloji ile birlikte meslek bitme aşamasına geldi. Ama hala 30 yıllık fırçalarım duruyor. Onları asla atmayı ve satmayı düşünmüyorum, çünkü onlarla ailemi geçindirdim ve ekmek parası kazandırdım. Hey gidi günler. Dev portreler artık fırçayla değil de son model cihazlarla yapılıyor. Ne zaman makinalar çıktı, teknoloji geliştiyse fırçalar da tarih oldu” ifadelerinde bulunarak, kendisine 45 yıl sonra bu ödülü layık gören Açıkhava Reklamcıları Derneğine teşekkür etti.

Ödülünü ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’in elinden alan Halis Güngör (RESSAM HALİS), İz bırakanlar ödülünü almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

59. ARED İl Toplantısı için Muş’un ilk defa ziyaret edildiğini belirten ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, misafirperverlikleri ve katılımları için herkese teşekkür etti.

Birbiriyle iletişimde olmayan meslektaşların bir araya gelmesi ve sektörel iletişimin artırılmasının önemine işaret eden Özdemirel ARED İl Toplantılarının öncelikle bu amaca yönelik olduğunu vurguladı.

ARED faaliyetleri ve genel sektörel sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Ahmet Özdemirel, salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 5 – 8 Aralık 2019’da İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 7. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmalar sonrasında ‘ARED Muş Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri´, yeni üyelere ARED rozeti takdimi, ustalara saygı töreni, seminerler ve sonrasında katılım belgesi dağıtımıyla toplu hatıra fotoğrafının çekinilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.