Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak’tan Adana Çukurova Üniversitesine Ziyaret
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci YÖK Anadolu projesi kapsamında istişarede bulunmak üzere Adana Çukurova Üniversitesine ziyarette bulundu.

Ortak veri tabanlarının kullanılması, tıp ve eğitim fakülteleri için imzalanan protokol ve iş birliğinin geliştirilerek artırılması konularının ele alındığı ziyarette Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve beraberindeki heyetle; eğitim, bilim ve teknoloji üretimi alanında geliştirilmesi düşünülen ortaklıklar, üniversiteler arasında eğitim-öğretim, kültür-sanat, araştırma-geliştirme, çeşitli projeler, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma gibi konular istişare edildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde YÖK’ün organize ettiği “Yüksek Öğretim Kurulu Anadolu Projesi” kapsamında, 2006 yılından sonra kurulan Anadolu’daki 15 genç üniversite ile ülkemizin 12 köklü üniversitesi eşleştirilmiş, Siirt Üniversitesi de bu proje kapsamında Çukurova üniversitesi Tıp Fakültesi/Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çukurova üniversitesi Eğitim Fakültesi/Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi olacak şekilde Adana Çukurova Üniversitesi ile eşleştirilmiştir.

Ziyarete katılan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci misafirperverliklerinden ve projeye katkılarından dolayı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve ekibine teşekkürlerini iletti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.