Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Sivil Toplum Kuruluşları ile Bir Araya Geldi
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Üniversite Yönetimi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile “Mefkuremiz Siirt’tir, Siirtlidir, İnsandır” anlayışı ile Üniversitenin Konuk Evi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda Rektör Şındak, STK yöneticilerine hitaben çocuklarımızın, gençlerimizin kendilerini gerçekleştirecekleri, kendilerini ifade edecekleri alanların sağlanmasında Üniversite ve STK’ların sorumluluklarının aynı olduğunu ve bunun için birbirimizi dinlemeye, mutlulukta ve kederde ortaklaşmaya, birbirimizin sesine ses katmaya ihtiyacımız olduğunu ifade etti.

Kendisine Yöneltilen bir soru üzerine Rektör Şındak, Tıp Fakültesinin en kısa sürede faal hale gelmesi için üniversite olarak sorumluluklarımızı yerine getirdiğini yeni ortaya çıkan gereklilikleri de bir an önce gerçekleştirmek için yoğun bir çaba sarf etiklerini bunun için Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi ile tekrar görüşüldüğünü ve Yüksek Öğretim Kurulu’na da Diş Hekimliği Fakültesi için başvuruda bulunulduğunu söyledikten sonra “Üniversitemiz Tarım ve Hayvancılıkta İhtisaslaşmaya giden bir üniversitedir.

Türkiye’nin sayılı hayvan hastanelerinden olan Hayvan Hastanesi Projemiz ve Türkiye’de tek olan küçük baş hayvanlar için Sperma Payetleme Merkezimiz bitmek üzere İnşallah bu projeler bittiğinde sanayi ve işkollarını da entegre ettiğimizde katma değeri yüksek olan ürünler ortaya koyacağız, çalışmalarımızı sürdürürken toprak toprak olarak kalmamalı topraktaki cevheri işlemeyi bilmeliyiz, standartlarımızı yükseltirken alt yapı koşullarımızı hazırlamalıyız” dedi.

Ali İmran Suresi 159. Ayette belirtilen “Eğer kaba ve katı kalpli biri olsaydın etrafından dağılıp giderlerdi” ayetinin hükmüne binaen istişare mekanizmasının önemine değinildi daha geniş bir katılımla kısa bir süre içinde memleketimizin sorunlarını tekrar istişare etmek üzere sözleşip toplu fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman Erol 2 yıl önce

Biri bana açıklarmı bu siviller toplum kuruluşu memleket için ne yapar mesela çalışmayan havaalanı mesela 16-17 yıldır bitmeyen kurtalan siirt yolu gibi lütfen biri açıklasın