Bu haber kez okundu.

Rektör Erman’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman,’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajı yayınladı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman mesajında şunlara yer verdi; “15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminden bugüne 4 yıl geçti. O hain kalkışmanın yaşandığı gece milletimizin hafızasından silinmedi ve asla silinmeyecektir.

Çünkü 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, minarelerden yükselen sala sesleri ile milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiş, akıllarını dış güçlere satmış ve ordumuzun içerisine sızmış olan FETÖ/PDY mensuplarına gereken dersi vermiştir.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sıradan bir olay değildir. Asil Milletimizin duası ve destekleri ile, başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere, Üniversitemizin de içinde yer aldığı devletimizin tüm kurumları, Ülkemizin bekasına, birlik ve dirliğine, huzuruna ve geleceğine kasteden tüm şer odaklarına ve terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleden asla taviz vermeyecektir.

 Tarih boyunca Türk Milletini bulunduğu coğrafyadan atmaya çalışan ve bunun için türlü türlü oyunlara başvuranların sergilediği çirkin emellerin bir parçasıdır. Bu çirkin emellerin peşinde olanlar dün nasıl hüsran içerisinde oldularsa, 15 Temmuz gecesinde de hüsrana uğramışlardır ve bundan sonra da milletimizin birlik ve beraberliği ile devletimizin gücü karşısında yok olacaklardır.

Devletimizin bekası için o gece canını hiçe sayıp kahramanca şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimiz ile birlikte, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

Verdikleri mücadele, yüreklerinde taşıdıkları inanç  ve sevgi hiçbir zaman unutulmayacaktır.  Hain darbe girişiminin faili  ihanet şebekelerine, terör örgütlerine Allah fırsat vermesin. Kazdıkları kuyuda yok olsunlar…

Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı geçmişinde olduğu gibi, 15 Temmuz 2016’da da kutlu bir destan yazan Aziz Milletimizin “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.