Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, İhtisaslaşacak Üniversitelerin Tecrübe Paylaşımı Toplantısına Katıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Nihat Şındak, Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı ‘İhtisaslaşacak üniversiteler' olarak seçilen yükseköğretim kurumlarını ziyaret ve faaliyet performanslarını izleme toplantısına katıldı.

YÖK tarafından yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında ‘ihtisaslaşacak üniversiteler' olarak seçilen yükseköğretim kurumlarını ziyaret ve faaliyet performanslarını izleme toplantılarının ilki Düzce Üniversitesinde gerçekleştirildi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın açılış sunumu ardından birinci oturumla devam eden programda ihtisaslaşmayla ilgili ilk sunumu ev sahibi olarak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar gerçekleştirdi.

Oturumun ikinci bölümünde ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ihtisaslaşma alanında şu ana kadar yaptıkları çalışmaları kapsayan bir sunum yaptı. Bölgesel kalkınma sürecinde temkinli, bilinçli ve uzun soluklu adımlar atmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Adem Korkmaz, süreç içinde edindikleri tecrübeleri paylaştı.

Programın ikinci oturumunda ise YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından yeni ihtisas üniversitesi seçilen Üniversitemize, Aksaray Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne belgeleri takdim edildi. Oturumda Prof. Dr. Gündoğan, ihtisas üniversiteleri için ‘Performans İzleme Komisyonu' kurulduğunu ifade ederek belirlenecek kriterler doğrultusunda yıllık performans değerlendirmelerinin yapılacağını söyledi.

Toplantının son bölümünde üniversitelerin ihtisaslaşma çalışmalarındaki performans göstergeleri değerlendirildi. Program, değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.

Toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajanslarından yetkililer, ihtisas üniversitesi rektörlerinden; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin ile ilgili rektör yardımcıları, koordinatörler ve akademisyenler katıldı.

Programa ayrıca Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği'ne üye olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ilgili rektör yardımcıları ile Süleyman Demirel Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Komisyonu Üyeleri de iştirak etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.