Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, Burdur'da Düzenlenen Hayvancılık Faaliyetleri Koordinasyon Çalıştayına Katıldı
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İhtisas Üniversitelerinin Hayvancılık Faaliyetleri Koordinasyon Çalıştayı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Vekili Erol Bulut’un açılış konuşması yapması ile devam etti.

Açılış konuşmaları ardından kürsüyü devralan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman yaptığı sunumda; “Üniversitemiz yaklaşık bir yıl önce ihtisaslaşma kapsamına alındı.

Tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşan üniversitemiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve fıstık yetiştiriciliği konularında uzmanlaşmaktadır. Siirt ili küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda ülkemizde 5. il konumunda, fıstık yetiştiriciliği konusunda ise 3. il konumundadır.

Kurmuş olduğumuz koordinasyon merkezinin faaliyetleri ve ilimizde tarım ve hayvancılıkla iç içe olan özel sektör kuruluşları ve STK temsilcileri ile kurduğumuz yakın ilişkiler ve işbirlikleri neticesinde ilimizde başat olarak belirlediğimiz iki ürünün üretimi çok daha iyi noktalara gelecektir.

İhtisaslaşma kapsamında yatırım programına aldırdığımız, 52 milyon liralık kaynak aktarılacak olan 10.000 m2  kapalı alana sahip hayvan hastanesi, küçükbaş hayvan payetleme merkezi, deney hayvanları ünitesi ve gıda işleme birimi bulunmaktadır. Ayrıca Romanov koyun ırkının Siirt’e adaptasyonu çalışmaları, bıldırcın eti ve üretimi, arıcılık ile ilgili ar-ge faaliyetleri ile bölgesel kalkınmaya destek olacak projeler geliştirmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, konuşmasının devamında hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, çiftçi eğitimi ve çiftçi yönetimi ile hayvancılığa dayalı sanayi ile ilgili yaptıkları projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Açılış töreninin ardından “Hayvancılık Faaliyetleri Koordinasyon Çalıştayı” programı, oturumlarla devam etti. 6 ayrı salonda 3 gün süren olan çalıştay, çalışma gruplarının oturumlarda elde ettiği sonuçların sunumları ile sona erdi.

Çalıştaya Burdur Valisi Hasan Şıldak, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Vekili Erol Bulut,  MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birim Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, , MAKÜ yönetim kurulu ve senato üyeleri ile hayvancılık projesi yürütücüleri, Burdur Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Oktay Darcan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.