Bu haber kez okundu.

RASIL HACAR PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
banner229
Dünyada güzelliğine az rastlanır mekanlardan birisi olan Rasılhacar (Taşbaşı) proje sözleşmesi yapıldı. Siirt Valiliği, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmişti.
Dika tarafından kabul edilen Rasıl hacar projesi ile ilgili, İl Genel Sekreteri Recep Güldoğan ve Dika arasında sözleşmeler imzalandı.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, amaçlarının; Botan Vadisi kanyonunda yer alan ve eşsiz bir doğa güzelliğine sahip ”Rasıl Hacar (Taşbaşı) mevkisinin doğallığını ve güzelliğini bozmadan, bu harika yeri turizme kazandıracaklarını söyledi.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan;“Asırlardan beri Siirtlilerin mesire alanı olarak tercih ettikleri ve gerçekten eşsiz bir güzelliğe sahip olan Rasıl Hacar’ı (Taşbaşı) eski günlerine kavuşturmak ve burasının bir park, bir mesire alanı olarak değerlendirilmesini sağlamak amacıyla Valiliğimiz ve Il Özel İdaremiz tarafından hazırlanan proje, Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) kabul edilmişti.
Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan projenin tamamlanma süresi 13 ay olarak ön görüldüğünü, projenin tamamlanması ile birlikte vatandaşlar güzel bir park ve mesire alanına kavuşabileceği gibi, ilimiz de gelen turistlerin gezip görebileceği güzel bir mekana kavuşmuş olacak.”dedi.
Dicle Kalkınma Ajansına, Mali Destek programı kapsamında, Siirt’ten. Asırlar öncesinden Siirtlilerin tercih ettiği ancak son yıllarda yolunun olmayışı ve gerekli düzenlemelerin yapılamaması nedeniyle unutulmaya başlanan Rasılhacar uygulanacak olan proje sayesinde yeniden eski günlerine kavuşacağını söyledi.
Proje kapsamında: 77.764 M2 bir alanda, 1300 m yürüyüş ve 802 m koşu parkuru yapılacak. Ayrıca 1 adet fitnes alanı, 1 bisiklet parkuru, 52 kamelya, 1 engelli çocuk oyun alanı, 1 mescit,5 seyir terası ve çocuk oyun alanı proje kapsamında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında halen çıplak olan arazi ağaçlandırılacak. Alanda 15.864 m2 bir alanın ağaçlandırılması sağlanacak. Bu amaçla 500 adet top akasya, 500 adet mavi selvi ve 500 adet çam fidanı dikilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.