Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin, Konferans Salonunun Açılışı Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesinde kurulan Prof. Dr. Fuat Sezgin, Konferans salonunun açılışı Vali Ali Fuat Atik, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve davetliler tarafından yapıldı.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu İlahiyat Fakültesi Yönetim Kurulu ve Üniversite Senatosu’nun aldığı kararla “Fuat Sezgin Konferans Salonu” olarak anılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı bir genelgeyle 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmişti. Bu kapsam da düzenlenen organizasyonlar çerçevesinde Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonuna İslam Tarihi araştırmalarıyla alanına damgasını vuran Fuat Sezgin’in ismi verildi.

İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılış töreni Fuat Sezgin için okunan kuran kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta söz alan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman; “Bugün bizim için anlamlı bir yıl. Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilen 2019 yılı içerisinde hocamızın gençler tarafından anlaşılmasını, güncelliğini korumasını ve içselleştirilmesini arzu etmekteyiz.

Bizde bu sürece katkı sağlanması amacıyla İlahiyat Fakültemizde bulunan Konferans Salonuna Fuat Sezgin hocamızın ismini vererek anısını yaşatmak istedik. Dilerim ki burada düzenlenen her etkinlik hocamızın tarihe ve hayata bakış açısıyla uyumlu verimli faaliyetler olur” dedi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma yaptığı açılış konuşmasında “Düşmanlarımıza karşı asırlardır unutulan bir silahımız vardı: İlim. Yıllar sonra biri çıktı ve bize bu silahı hatırlattı bu kişi rahmetli Fuat Sezgin hocamızdır.

200 yıldır coğrafyamızdan böyle bir alim yetişmemişti. Siz öğrenciler de ilme sarılacaksınız ve Fuat Sezgin'in yolundan gideceksiniz. Her birimiz bir Fuat Sezgin olmaya namzet olmalıyız” dedi. Açılış töreni düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.