Bu haber kez okundu.

Polislerden "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" Yöntemine Karşı Broşür Dağıttı
banner229

Siirt Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerde artan "İletişim yoluyla dolandırıcılık" olaylarına karşı vatandaşları uyararak broşür dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Polisleri ‘’İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Hakkında Bilgilendirme Faaliyetleri’’ kapsamında esnaf ve vatandaşlara çeşitli iletişim yoluyla dolandırıcılık konuları hatırlatarak, vatandaşların suçlardan ve suçlulardan korunabilmeleri için almaları gereken güvenlik önlemleri konusunda bilinçlendirdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Yeni Mahalle'de bulunan pazarcı esnafına ve Güres Caddesi'ndeki vatandaşlara İletişim Yoluyla Dolandırıcılık hakkında bilgilendirme yaparak, broşür dağıtımı gerçekleştirdi.

Dağıtılan broşürlerde, Telefonla arayarak kendini savcı, polis veya asker olarak tanıtanlara itibar edilememesi gerektiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:"Kendini 'hakim, 'savcı', 'polis' veya 'asker' olarak tanıtıp 'darbe mensupları ve terör örgütü üyelerince adınıza hat çıkartılarak adınız darbeye karıştı', 'darbe listesinde adınız var' veya 'banka hesaplarınız terör örgütleri tarafından kullanılmakta' gibi kurgular üzerinden operasyon yapılacağı veya 'adınıza bankadan kredi çekilmiş', 'para ödülü veya hediye kazandınız' gibi çeşitli bahanelerle vatandaşımızdan para veya altın talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesi gerekiyor.

Böyle bir arama ile karşılaşıldığında vatandaşlarımız derhal görüşmeyi sonlandırıp durumu 155 Polis İmdat Hattına bildirilmeleri hatırlatıldı. Hiç bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya altın talep etmeyeceği ve vatandaşlarımıza bu tür kişilere itibar etmemeleri konusunda uyarılarda bulunulmuştur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.