Bu haber kez okundu.

Polis Haftası Etkinlikleri Başladı
banner229
Türk Polis Teşkilatının 170. Yıl dönümü münasebetiyle bugün Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
Çelenk sunma törenine İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim ve polis teşkilatı katıldı.
Program İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim’in Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Törende İl Emniyet Müdürü Metin Özkan yaptığı konuşmada, mensubu olmaktan onur duyduğum, Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 170. Yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlarken aziz hatıralarını her zaman benliğimizde yaşattığımız şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Teşkilatımız, Türk toplumunun en köklü ve temel kurumlarından biri olmanın haklı gururunu yaşamakta ve bu bilinçle almış olduğu ağır sorumluluğu her zaman omuzlarında hissetmektedir. Bilindiği üzere tarih boyunca insanoğlunun en temel ihtiyacı güvenlik olmuştur. Yaşama hakkı, insanın en temel hakların başında gelir. Güvenliğin olduğu yerde yaşama hakkından söz edilebilir. Toplumsal güvenliğin sağlanması, suçların olumsuz etkilerinden uzak bir çevrenin oluşturulması için de, polise büyük sorumluluklar düşmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı en değerli miras olan ilke ve inkılapları ile vatanımızın ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü korumak, Kanun hakimiyetini sağlayarak, suç işlemeye yönelik davranışları önlemek ve suç şüphelilerini yakalayarak adli makamlara teslim etmek. Teşkilatımızın temel görevlerindendir. Bu görevler nedeniyle polis, kamu düzeninin sağlanmasından, kanun hakimiyetinin sürdürülmesine, güvenliğin temininden, suç işlenmesinin önlenmesine ve suçluların yakalanmasına kadar giden sorumlulukları ile sosyal yapının doğal ve ayrılmaz bir parçasıdır.
Özkan, Teşkilatımız, halkımıza süratli ve kaliteli hizmet verebilmek için, vatandaşlarımızın polisten beklentilerini de içine alacak şekilde zaman içerisinde kendisini yeniden yapılandırmakta ve değişimi sürekli kılmaktadır. Suçu önlemek ve buna ilişkin çözümler geliştirmek yalnızca Polisin görevi değildir. Bu bakımdan toplumsal bilincin artırılmasında ve insanlarımızın yaşamlarını sürdürdükleri çevreye ilişkin duyarlılıklarının geliştirilmesinde Toplum Destekli Polisliğin yaşamsal önemine sahip olduğu çok nettir.
İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis, toplum içinde iyi ve yararlı olan şeyleri korumak, kötü ve zararlı olan şeyleri düzetmekle görevi kişidir. Polis bunu, yasa ve kuralları doğru bir şekilde uygulayarak yapar ve kanunları temsil eder. Bu nedenle Polis, gerek özel, gerekse mesleki yaşantısında kanunlara sıkı sıkıya bağlı olmak zorundadır. Polis teşkilatında veciz bir söz vardır. “Polis, Çocuğunu Uykuda Sevebilen Babadır” Evet, bir insanın ailesine ve en değerli varlığı olan çocuğuna ayırması gereken vakti, teşkilat mensuplarımız büyük bir fedekarlık ile gücünün ana kaynağını oluşturan değerli vatandaşlarımızın huzur ve sükûnları ile can ve mal güvenliklerinin sağlanmasına ayırmaktadır. Özkan, yoğun mesai temposu içerisinde, eşlerine göstermiş oldukları anlayıştan dolayı teşkilat mensuplarımın değerli ailelerine ve göstermiş oldukları ilgi ve yakınlıktan dolayı tüm Siirt halkına teşekkür etti.
Konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek okulu müdürlüğü Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.