Bu haber kez okundu.

Polis Adaylarından Türkçe, Kürtçe ve Arapça Konsere Yoğun İlgi
banner229
Siirt Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencilerinden oluşan koro, Türkçe, Kürtçe , Zazaca, Arapça ve İngilizce konser verdi. Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirilen konserde, polis adayları tarafından Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça ve İngilizce söylenen bir birinden güzel şarkılar, izleyicilerin beğenisini topladı.
Vali Mustafa Tutulmaz, konserin ardından yaptığı konuşmada, koronun seslendirdiği her eserde benzer duygular yaşadıklarını ifade etti. Farklı dillerle söylenmesine rağmen ya ağıt ya sevgiliye özlem ya da sıla hasretinin dile getirildiğini belirten Tutulmaz, şöyle dedi: "Duygular aynıydı sadece diller farklıydı. Biz de zaten bunu diyoruz, dillerimiz farklı olsa da duygularımız aynı olsun. Biz bu duygularla Siirt'imizin kardeşliğine vesile olan emniyetimizin 170. yılını kutluyorum. Siirt'imize hayırlı uğurlu olması, huzur getirmesi ve polis teşkilatımızla vatandaşlarımızın kardeşçe birbirlerine destek olacakları bir yıl geçirmesini temenni ediyoruz."
Etkinliğe, Vali Mustafa Tutulmaz ve Eşi, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağçakale, bazı daire müdürleri ile emniyet mensupları katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.